Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Teljeskörű iskolai egészségfejlesztés (TIE)

Gyermekeink jobb testi-lelki-szellemi egészségéhez a gerincbetegségek megelőzésén kívül is még sok más tennivaló szükséges az iskolákban. Ennek összefoglaló neve a teljeskörű iskolai egészségfejlesztés (TIE), ami 2012 óta minden iskola részére, sőt az óvodák és kollégiumok részére is jogszabályi előírás lett. A népegészségügynek még sok segítséget kell nyújtania a pedagógusok részére ahhoz, hogy ők mindennapi TIE-munkájukat minél eredményesebben végezzék.

A teljeskörű iskolai egészségfejlesztés (TIE) rövid összefoglalása

TIE ajánlás pedagógusok részére

Európai kitekintés: SHE

A TIE népegészségügyi segítése

A 2012. évi köznevelési törvény az egészség szempontjából

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató