2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Intézetünk
 • Munkatársaink
 • Tevékenységeink
 • Orvosoknak
 • Gyakori kérdések
 • Cikkek
 • Elérhetőségek
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
  Magas kontrasztú nézet

  2024-es cikkek

  „Széleskörű szakmai tudást és türelmet tapasztaltam”

  Páciensvélemény konzervatív kezelésünkről

  Zajhatással és rezonanciával járó építési munkálatok

  Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy 2024. június 24-étől kezdődően intézményünknél járdabontást végzünk.

  Tanácsok a kiszáradás és a hőguta megelőzésére

  A hőség az egészséges szervezetet is megterheli, az egészségügyi panaszokkal küzdők esetén pedig még a szokásosnál is nagyobb fokú figyelem szükséges.

  Labortóriumunk vendége Damien Lacroix

  a Sheffieldi Egyetem mechanobiológia professzora két hetet tölt intézetünkben

  Dr. Biczó Ádám PhD nyerte el az AOSpine regionális kutatási pályázatát

  Az Országos Gerincgyógyászati Központ Kutatás és Fejlesztés munkacsoportjának tagja, Dr. Biczó Ádám PhD nyerte el idén az AOSpine nemzetközi gerincsebész társaság regionális kutatási pályázatát.

  Zajhatással járó építési munkálatok

  Tájékoztatjuk, hogy intézetünk „B” épületének nyugati oldalán aszfaltfelbontási munkálatokat végzünk.

  Az ápolóink a mi jövőnk – Május 12-én világszerte az ápolókat köszöntjük

  Május 12-én született Florence Nightingale a modern ápolás alapítója. Az Ápolók Nemzetközi Tanácsának kezdeményezésére az ő tiszteletére ünnepeljük az ápolásban dolgozókat ezen a napon, 1974 óta, hazánkban az 1982-es évtől kezdve.

  Kétirányúsítjuk belső útszakaszainkat - Módosul a Királyhágó utcai telephely forgalmi rendje

  Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy 2024. május 07-től az Országos Gerincgyógyászati Központ területén levő forgalmi útakat a kórházfejlesztési munkálatok miatt kétirányúsítjuk.

  Behajtás kizárólag betegszállítás esetén

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézetünk beruházási munkálatainak fokozódásával egyidejűleg szigorú közlekedési és parkolási rendet vezettünk be, annak érdekében, hogy kapacitásainkat optimalizáljuk.

  Forgalmirend-változás április 3-ától

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy felújítási munkálatok miatt 2024. április 3-ától intézményünk területére gépjárművel történő behajtás az alábbiak szerint változik.

  Rangos nemzetközi tudományos elismerésben részesült az In Silico Biomechanikai Laboratórium

  A belgiumi székhelyű Materialise vállalat által meghirdetett Mimics Innovation Awards 2023 innovációs pályázatán intézetünk In Silico Biomechanikai Laboratóriuma (ISBL) II. helyezésnek megfelelő eredményt ért el.

  Belső útszakasz munkálatok március 26-án, 27-én és 28-án

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. március 26-án, 27-én és 28-án 08:00-18:00 között intézményünk parkolójában közműhálózat kiépítési munkálatokat végzünk.

  Parkolóhelyek jelentős csökkenése

  közműhálózati munkálatok miatt

  Női munkavállalóinkat köszöntöttük

  A Nemzetközi Nőnap alkalmából a köszönet jeléül mozilátogatást szerveztünk kolléganőinknek.

  Statikai mintavétel március 8-án

  Tájékoztatjuk, hogy kórházfejlesztési projektünk előkészítő munkálatainak keretében a Királyhágó utcai telephelyünk „A” épületének keleti homlokzatán tervezett próbavéséseket fogunk végezni.

  Parkolásirend-változás

  Közműfejlesztés indul március 6-án az Országos Gerincgyógyászati Központnál, emiatt ideiglenes változásra kell számítani a parkolóhelyek száma és elhelyezkedése tekintetében.

  Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj – Szavazzon ön is!

  A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat néhány éve azért hívták életre, hogy elismerésben részesülhessenek azon itthon praktizáló orvosok, akik gyógyító munkájukat kiemelt elhivatottsággal, rendkívüli odaadással és nagyfokú tudományos igényességgel végzik.

  Ápolni csak szívvel, lélekkel lehet

  Kossuth Zsuzsanna születésnapjának évfordulója, február 19. a Magyar Ápolók Napja. Alkalom arra, hogy kihangosítsuk a szó nélkül segítőket. Hogy legyen egy nap, amikor mi figyelünk rájuk.

  Minden harmadik magyar embernél diagnosztizálnak rákot élete során

  A február 4-én tartott rákellenes világnap célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a betegséggel kapcsolatos prevenciós lehetőségekre és a korai, időben történő diagnózis fontosságára.

  A betegoktatás bizonyítottan javítja a terápiás eredményeket

  Tudományos vizsgálatok is igazolják, hogy a jól informált, egészségtudatos beteg lényegesen gyorsabban, eredményesebben gyógyul.

  Gerincferdülés: nagyon sok gyereket érint

  A köztudatban rengeteg tévhit övezi a gerincferdülést, ezért szakértőkkel igyekszünk tisztázni a legfontosabb kérdéseket.

  Nemzetközi In Silico szimpózium

  Tekintse meg In Silico Biomechanikai Laboratóriumunk alapításának ötéves jubileuma alkalmából szervezett szimpóziumról szóló filmünket!

  A pszichoterápia és a gyógyszeres kezelés ugyanolyan jelentőségű a mentális betegek ellátásában

  Az utóbbi években jelentős mértékben nőtt a szorongásos tünetekkel diagnosztizáltak száma, a 15 évesnél idősebb lakosság 7 %-a szenved depressziótól.