2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Intézetünk
 • Munkatársaink
 • Tevékenységeink
 • Orvosoknak
 • Gyakori kérdések
 • Cikkek
 • Elérhetőségek
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
  Magas kontrasztú nézet

  Általános kérdések

  Költségek

  Kell fizetni a vizsgálatokért és az ellátásért az intézményben?
  Amennyiben érvényes társadalombiztosítási kártyával (TAJ kártya) rendelkezik, az Országos Gerincgyógyászati Központ szolgáltatásai az ön számára ingyenesek. Az intézmény a gerincbetegségek komplex kivizsgálása és kezelése céljából az ország minden régiójából fogad közfinanszírozott betegeket.

  Bejelentkezés, lemondás

  Hogyan jelentkezhetek be?
  Ambulanciánkra a betegek csak háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval jelentkezhetnek be. Időpontot a 06 1 88 77 900 telefonszámon kérünk egyeztetni.

  Mennyi idővel előbb kell lemondanom az időpontomat, ha nem tudok eljönni a vizsgálatra?
  Kérjük legalább 48 órával a vizsgálat előtt lemondani az időpontot, hogy a felszabaduló helyeket más páciensek számára felajánlhassuk.  

  Érkezés

  Van parkolási lehetőség?
  Királyhágó utcai épületünk parkolójában biztosítunk parkolást térítés ellenében. Kérjük, hogy a sorompónál kapott parkoló kártyát távozáskor a recepción érvényesítse. A kerékpárral érkezők számára kerékpártároló áll rendelkezésre telephelyünkön.

  Milyen iratokat kell magammal hoznom?
  Kérjük, hogy egészségügyi dokumentációját, leleteit, beutalóját, közgyógyigazolványát, utazási utalványát, valamint személyes iratait (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya) hozza magával!

  Mennyivel a megadott időpont előtt érdemes megjelenni?
  Az adategyeztetés és bejelentkezés miatt érdemes 15 perccel korábban érkezni.

  Elkísérhetnek-e a családtagok, rokonok?
  Az ügyfélvárók kapacitása véges ezért kérjük, hogy 1-2 kísérőnél többel ne érkezzenek az intézetbe.

  Leletekkel, orvosi véleménnyel kapcsolatos kérdések

  Ha máshonnan hozok CD-t az MR/CT vizsgálatomról, meg tudják-e nézni?
  Igen, azonban előfordulhat, hogy informatikai biztonsági okok miatt egy CD lejátszása nem engedélyezett, ilyen esetben a CD-t az orvosnál kell hagyni, aki az informatikai osztály segítségével tudja megtekinteni azt. A CD-t természetesen a kontroll vizsgálat során a páciens visszakapja.

  Van lehetőség konzultációt kérni az orvosoktól, abban az esetben, ha a beteg nem jön el, csak a leleteit hozzuk vagy küldjük? 
  Nincs, mert a személyes orvosi konzultáció nélkül szakmailag pontos válasz a problémára nem adható, vizsgálat nélkül diagnózist nem állíthat fel az orvos.

  Kaptam egy leletet, de nem érthető számomra. Kitől tudok segítséget kérni?
  Kezelőorvosa természetesen segít a lelet értelmezésében.

  Korábbi leleteimet hozzam magammal?
  Kérjük, hozza magával összes leletét.

  További kérdések

  Merre találok legközelebb gyógyszertárat/bank automatát/büfét/mosdót?
  Legközelebbi gyógyszertárak a Böszörményi úton illetve a MOM parkban találhatóak, több bank fiókja megtalálható a Királyhágó tér illetve a MOM park bevásárlóközpontban is. A Királyhágó utcai épületben Büfé üzemel a földszinten és az alagsorban is. Mellékhelyiség minden szinten elérhető, mozgáskorlátozottak számára a második emeleten alakítottunk ki mosdót, melyet az ambulancia folyosóján található lifttel közelíthetnek meg.