Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Radiológiai osztály

CT

Radiológia

Intézetünk rendelkezik két direkt digitális röntgenberendezéssel (Swissray), melyek egyike a képfűzéses (stitching) technikát is ismeri, amely az ortopédia és a gerincgyógyászat területén nyújt a korábbiaknál is nagyobb segítséget a gerinc teljes hosszát érintő vizsgálatok elvégzéséhez, illetve rendelkezünk egy csúcskategóriás, Voluson 730 expert ultrahangkészülékkel is. Ultrahang tevékenységünket segíti még egy középkategóriás Hitachi 7500 ultrahang berendezés. Az Országos Gerincgyógyászati Központban üzemelő MR, CT és DEXA készülék segíti a mozgásszervi betegségek teljeskörű diagnosztizálását.

Magyarországon elsőként a Budai Egészségközpont radiológiai osztályára került MAGNETOM Amira típusú MR-berendezés. Ez a Siemens legújabb fejlesztése, amely számos olyan funkciót és újítást rejt magában, amely egyedülállóvá teszi ebben a kategóriában. 1,5 Tesla mágneses térerővel dolgozik, ami alkalmas az összes szerv vizsgálatára.

A RIS-PACS digitális kép- és adattárolás segítségével a felvételek és leletek eltárolhatók, mindenkor visszakereshetők és a klinikus orvos, illetve a beteg rendelkezésére bocsáthatók.

Radiológia térítésmentesen

  A páciensek orvosi beutalóval, térítésmentesen igénybe vehetik röntgen és ultrahang szolgáltatásainkat. A röntgen rendeléseken 14:00-19:00 tudjuk fogadni a röntgen beutalóval érkező betegeket, az ultrahang rendelések pedig délelőtt üzemelnek. Az ultrahangvizsgálatok előjegyzés alapján történnek, számottevő várakozás nélkül. Időpontot mind az orvos, mind a páciens kérhet telefonon, vagy személyesen.

  listakep

  CT vizsgálat CT vizsgálat

  listakep

  Dexa A dexa-vizsgálat a teljes test csontsűrűségének és ásványi anyag tartalmának, valamint a zsír illetve lágyszövet tömegének és arányának számítására egyaránt alkalmas.

  listakep

  MRI-vizsgálatok Az MRI a Magnetic Resonance Imaging, azaz mágneses rezonanciás képalkotás kifejezés rövidítése.

  listakep

  A röntgen vizsgálatok A röntgen vizsgálatok