Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Gerincbetegségek megelőzése

A gerinc porckopásos megbetegedéseinek elsődleges megelőzéséhez szükséges tennivalókról olvashatnak az alábbiakban. Ezek az iskolában, ill. otthon jelentenek feladatot: a pedagógusoknak, hangsúlyozottan a testnevelést tanító pedagógusoknak (óvónőknek, tanítóknak és testnevelő tanároknak), ill. a szülőknek. Kérjük kedves Mindnyájukat, hogy a gyermekekért viselt közös felelősségünknek megfelelően foglalkozzanak a gerinc egészséges fejlődését elősegítő lehetőségekkel/kötelességekkel.

Amennyiben az alább található segítő anyagok, linkek megismerése során további kérdéseik merülnek fel vagy szakmai segítséget szeretnének kérni, forduljanak hozzám emailben: annamaria.somhegyi@bhc.hu címemen.

Jó egészséget, sok sikert kívánok!

Budapest, 2020. május 4.
Dr. Somhegyi Annamária Ph.D.
prevenciós igazgató

Témák

Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!