Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Prevenció

Az Országos Gerincgyógyászati Központ prevenciós tevékenységeinek egyik része a kórház betegellátó tevékenységeihez kapcsolódóan jelenik meg, ezeket a honlap megfelelő részein (pl. fizioterápia) találják meg. A prevenció ezen tevékenységei túlnyomórészt a már kialakult gerincbetegség további rosszabbodásának megelőzését szolgálják (szakszóval ez a másodlagos megelőzés).

A prevenciós tevékenységek azon része, mellyel nemcsak a másodlagos, hanem az elsődleges megelőzést is szolgáljuk, túlnyomórészt a kórházi keretekből kilépve, a társadalom életében az egyéni és a közösségi élet színterein végezhető. Ezen "külső" prevenciós tevékenységről szól a honlap "Prevenció" című része.

Kapcsolattartó:

Dr. Somhegyi Annamária Ph.D.
prevenciós igazgató
Tel: 30-202 5317
e-mail: annamaria.somhegyi@bhc.hu

Az Egészségügyi Világszervezet (EVSZ) /World Health Organization, WHO/ számos dokumentuma adott stratégiai jelentőségű ajánlást mindazokra a tennivalókra vonatkozóan, melyek megvalósításáért Központunk is küzd.