Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Mozgásszervi ambulancia

Legnagyobb forgalmú ambulanciánk, ahol évente több mint tízezer járóbeteg vizsgálata és ellátása történik. Zömében gerincbetegeket fogadunk, de nem elhanyagolható az általános ortopédiai panaszokkal hozzánk érkező Betegek száma sem. Így ambuláns tevékenységünk felöleli a fekvőbeteg ellátó osztályunk teljes spektrumát, a degeneratív gerincbetegségektől az általános ortopédiai problémák kivizsgálásáig.

A hozzánk érkező Betegek zöme nyaki vagy ágyéki gerincpanaszokkal küzd. Ambulanciánkon igyekszünk ennek eredetét és okát tisztázni, és a Beteget a megfelelő ellátó helyre irányítani. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a klinikai tünetek és képalkotó vizsgálatok alapján műtéti indikáció merül fel, akkor az ambulanciánk az a hely, ahol Betegeinket osztályunk műtéti előjegyzésébe vesszük, és előkészítjük arra, hogy a tervezett operáció fekvőbeteg ellátó egységünkben zökkenőmentesen és mihamarabb megtörténhessen. Amennyiben az adott Beteg gyógyítása műtétet nem igényel, igyekszünk Betegünket a megfelelő területileg illetékes konzervatív-reumatológiai ellátó hely felé irányítani, hogy adekvát kezelés mielőbb megkezdődhessen.

Ambulanciánkon lehetőségünk van arra, hogy a panaszok hátterében álló kórokokat a legmodernebb képalkotó diagnosztikai módszerekkel derítsük fel, így Betegeinkről helyben tudunk digitális röntgenfelvételt, ultrahangvizsgálatot, CT (komputertomográf) és MR (mágneses rezonancia elvén működő képalkotó berendezés) vizsgálatot készíteni, valamint szükség esetén más intézetbe beutalni egyéb szükséges vizsgálóeljárás elvégzése (pl. teljes test csontszcintigráfia, csontsűrűség mérés stb.) céljából.

Ambulanciánk hétfőtől csütörtökig 8.30-16.30-ig fogad Betegeket.

Ambulanciánk előjegyzés alapján működik, a (1)-88-77-900-as számon lehet a vizsgálatokra bejelentkezni, és a választott orvoshoz időpontot kérni. Ezen a számon hétfőtől péntekig 8.00-16.00-ig fogadják kollégáink a telefonos bejelentkezéseket.

Kérjük, első vizsgálat során hozzon magával beutalót háziorvosától, vagy azon szakambulanciáról, mely további kivizsgálás, vagy ellátás céljából Önt hozzánk irányítja.

Felújított ambulanciánkon elektronikus ügyfél hívórendszer működik.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató