Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Mozgásszervi ambulancia

Legnagyobb forgalmú ambulanciánk, ahol évente több mint tízezer járóbeteg vizsgálata és ellátása történik. Zömében gerincbetegeket fogadunk, de nem elhanyagolható az általános ortopédiai panaszokkal hozzánk érkező Betegek száma sem. Így ambuláns tevékenységünk felöleli a fekvőbeteg ellátó osztályunk teljes spektrumát, a degeneratív gerincbetegségektől az általános ortopédiai problémák kivizsgálásáig.

A hozzánk érkező Betegek zöme nyaki vagy ágyéki gerincpanaszokkal küzd. Ambulanciánkon igyekszünk ennek eredetét és okát tisztázni, és a Beteget a megfelelő ellátó helyre irányítani. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a klinikai tünetek és képalkotó vizsgálatok alapján műtéti indikáció merül fel, akkor az ambulanciánk az a hely, ahol Betegeinket osztályunk műtéti előjegyzésébe vesszük, és előkészítjük arra, hogy a tervezett operáció fekvőbeteg ellátó egységünkben zökkenőmentesen és mihamarabb megtörténhessen. Amennyiben az adott Beteg gyógyítása műtétet nem igényel, igyekszünk Betegünket a megfelelő területileg illetékes konzervatív-reumatológiai ellátó hely felé irányítani, hogy adekvát kezelés mielőbb megkezdődhessen.

Ambulanciánkon lehetőségünk van arra, hogy a panaszok hátterében álló kórokokat a legmodernebb képalkotó diagnosztikai módszerekkel derítsük fel, így Betegeinkről helyben tudunk digitális röntgenfelvételt, ultrahangvizsgálatot, CT (komputertomográf) és MR (mágneses rezonancia elvén működő képalkotó berendezés) vizsgálatot készíteni, valamint szükség esetén más intézetbe beutalni egyéb szükséges vizsgálóeljárás elvégzése (pl. teljes test csontszcintigráfia, csontsűrűség mérés stb.) céljából.

Ambulanciánk hétfőtől csütörtökig 8.30-16.30-ig fogad Betegeket.

Ambulanciánk előjegyzés alapján működik, a (1)-88-77-900-as számon lehet a vizsgálatokra bejelentkezni, és a választott orvoshoz időpontot kérni. Ezen a számon hétfőtől péntekig 8.00-16.00-ig fogadják kollégáink a telefonos bejelentkezéseket.

Kérjük, első vizsgálat során hozzon magával beutalót háziorvosától, vagy azon szakambulanciáról, mely további kivizsgálás, vagy ellátás céljából Önt hozzánk irányítja.

Felújított ambulanciánkon elektronikus ügyfél hívórendszer működik.

Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!