Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Betegélelmezés

Bent fekvő betegeink számára a korszerű táplálkozástudomány ismereteit felhasználva készítjük el heti étrendünket. Intézményünkben az OEP által finanszírozott pácienseinknek is módjuk van két menüből választani.

Egyedi igények esetén, külön térítéssel, emelt szintű étkezési lehetőséget biztosítunk pácienseink részére.

Ételeink a szezonális lehetőségekhez igazodóan, kizárólag friss alapanyagokból, a kórház korszerűen felszerelt konyhaüzemében készülnek, és névre szólóan, egyedi, hőtárolós tálcás tálalásban kerülnek ügyfeleinkhez. Konyhánkban nagy tapasztalattal rendelkező szakácsok készítik a főételeket, és azok nemcsak az egészséget támogató, gyógyulást segítő étkek, de ízletes fogások is.

A menüt képzett dietetikus szakemberünk állítja össze, az energiaszükséglet és a tápanyagok tudományosan megalapozott arányai szerint. Ételeink a makrotápanyagok (fehérje, szénhidrát, zsír), mellett nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat és rostokat is a szükséges arányban tartalmaznak.

Intézetünkben elsősorban mozgásszervi betegségekkel foglalkozunk, de természetesen biztosítani tudjuk a megfelelő ellátást azon ügyfeleinknek is, akiknek valamely egyéb kísérő betegség okán speciális étrendre, diétára van szükségük.

Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!