Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Betegélelmezés

Bent fekvő betegeink számára a korszerű táplálkozástudomány ismereteit felhasználva készítjük el heti étrendünket. Intézményünkben az OEP által finanszírozott pácienseinknek is módjuk van két menüből választani.

Egyedi igények esetén, külön térítéssel, emelt szintű étkezési lehetőséget biztosítunk pácienseink részére.

Ételeink a szezonális lehetőségekhez igazodóan, kizárólag friss alapanyagokból, a kórház korszerűen felszerelt konyhaüzemében készülnek, és névre szólóan, egyedi, hőtárolós tálcás tálalásban kerülnek ügyfeleinkhez. Konyhánkban nagy tapasztalattal rendelkező szakácsok készítik a főételeket, és azok nemcsak az egészséget támogató, gyógyulást segítő étkek, de ízletes fogások is.

A menüt képzett dietetikus szakemberünk állítja össze, az energiaszükséglet és a tápanyagok tudományosan megalapozott arányai szerint. Ételeink a makrotápanyagok (fehérje, szénhidrát, zsír), mellett nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat és rostokat is a szükséges arányban tartalmaznak.

Intézetünkben elsősorban mozgásszervi betegségekkel foglalkozunk, de természetesen biztosítani tudjuk a megfelelő ellátást azon ügyfeleinknek is, akiknek valamely egyéb kísérő betegség okán speciális étrendre, diétára van szükségük.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató