Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Minőségbiztosítás – indikátorok

Az Országos Gerincgyógyászati Központ magas minőségű egészségügyi szolgáltatást biztosít páciensei számára. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hozzánk érkezők színvonalas szakmai ellátásban részesüljenek és biztonságos körülmények között gyógyulhassanak. Hazai vonatkozásban egyedülálló módon nyilvánosak kórházi fertőzési adataink, melyek nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően jónak mondhatók.

Intézetünkben hazai és nemzetközi viszonylatban is rendkívül alacsony a betegelesések száma. A folyamatos tájékoztatásnak, figyelemfelhívásnak és a jelentősen megnövekedett segédeszköz parknak köszönhetően a statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt években egyre több beteget látunk el, miközben alig emelkedik a betegelesések száma.


Az Országos Gerincgyógyászati Központ kiemelt prioritásként kezeli a kézhigiénés módszerek fejlesztését. A WHO ajánlása szerinti kézhigiénés programok oktatásával, tájékoztatásával fejlesztjük a kézhigiénés módszerek megfelelő alkalmazását. Ezzel a komplex felvilágosító munkával is hozzájárulunk a kórházi fertőzések visszaszorításához.

A sebfertőzések kialakulásának megelőzése érdekében fertőtlenítő szappannal történő tisztálkodási lehetőséget biztosítunk pácienseink számára a műtéti beavatkozásokat megelőzően és a lábadozási időszakban is. Fekvőbetegek esetén a személyes higiénia fenntartásában szakápolóink is segítséget nyújtanak a betegeknek.

Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy az Országos Gerincgyógyászati Központban rendkívül alacsony a kórházi fertőzések száma.
Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató