Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk egyetlen olyan közfinanszírozott kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát átfogja.

English

Minőségbiztosítás

Az Országos Gerincgyógyászati Központ magas minőségű egészségügyi szolgáltatást biztosít páciensei számára. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hozzánk érkezők színvonalas szakmai ellátásban részesüljenek és biztonságos körülmények között gyógyulhassanak.

Intézetünkben hazai és nemzetközi viszonylatban is rendkívül alacsony a betegelesések száma. A folyamatos tájékoztatásnak, figyelemfelhívásnak és a jelentősen megnövekedett segédeszköz parknak köszönhetően a statisztikák az elmúlt években során arányaikban is csökkenő tendenciát mutatnak: egyre több beteget látunk el, miközben alig emelkedik a betegelesések száma.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ kiemelt prioritásként kezeli a kézhigiénés módszerek fejlesztését. A WHO ajánlása szerinti kézhigiénés programok oktatásával, tájékoztatásával fejlesztjük a kézhigiénés módszerek megfelelő alkalmazását. Ezzel a komplex felvilágosító munkával is hozzájárulunk a kórházi fertőzések visszaszorításához.

A sebfertőzések kialakulásának megelőzése érdekében fertőtlenítő szappannal történő tisztálkodási lehetőséget biztosítunk pácienseink számára a műtéti beavatkozásokat megelőzően és a lábadozási időszakban is. Fekvőbetegek esetén a személyes higiénia fenntartásában szakápolóink is segítséget nyújtanak a betegeknek.

Mindezek hozzájárulnak ahhoz, hogy az Országos Gerincgyógyászati Központban rendkívül alacsony a kórházi fertőzések száma.