Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk egyetlen olyan közfinanszírozott kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát átfogja.

English

Általános kérdések

Kell fizetni a vizsgálatokért és az ellátásért az intézményben?

Amennyiben érvényes társadalombiztosítási kártyával (TAJ kártya) rendelkezik, az Országos Gerincgyógyászati Központ szolgáltatásai az ön számára ingyenesek. Az intézmény a gerincbetegségek komplex kivizsgálása és kezelése céljából az ország minden régiójából fogad közfinanszírozott betegeket.

Bejelentkezés, lemondás

Hogyan jelentkezhetek be?
Ambulanciánkra a betegek csak háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval jelentkezhetnek be. Időpontot a 06 1 88 77 900 telefonszámon kérünk egyeztetni.

Mennyi idővel előbb kell lemondanom az időpontomat, ha nem tudok eljönni a vizsgálatra?
Kérjük legalább 48 órával a vizsgálat előtt lemondani az időpontot, hogy a felszabaduló helyeket más páciensek számára felajánlhassuk.  

Érkezés

Van parkolási lehetőség?
Királyhágó utcai épületünk parkolójában biztosítunk parkolást térítés ellenében. Kérjük, hogy a sorompónál kapott parkoló kártyát távozáskor a recepción érvényesítse. A kerékpárral érkezők számára kerékpártároló áll rendelkezésre telephelyünkön.

Milyen iratokat kell magammal hoznom?
Kérjük, hogy egészségügyi dokumentációját, leleteit, beutalóját, közgyógyigazolványát, utazási utalványát, valamint személyes iratait (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya) hozza magával!

Mennyivel a megadott időpont előtt érdemes megjelenni?
Az adategyeztetés és bejelentkezés miatt érdemes 15 perccel korábban érkezni.

Elkísérhetnek-e a családtagok, rokonok?
Az ügyfélvárók kapacitása véges ezért kérjük, hogy 1-2 kísérőnél többel ne érkezzenek az intézetbe.

Leletekkel, orvosi véleménnyel kapcsolatos kérdések

Ha máshonnan hozok CD-t az MR/CT vizsgálatomról, meg tudják-e nézni?
Igen, azonban előfordulhat, hogy informatikai biztonsági okok miatt egy CD lejátszása nem engedélyezett, ilyen esetben a CD-t az orvosnál kell hagyni, aki az informatikai osztály segítségével tudja megtekinteni azt. A CD-t természetesen a kontroll vizsgálat során a páciens visszakapja.

Van lehetőség konzultációt kérni az orvosoktól, abban az esetben, ha a beteg nem jön el, csak a leleteit hozzuk vagy küldjük? Nincs, mert a személyes orvosi konzultáció nélkül szakmailag pontos válasz a problémára nem adható, vizsgálat nélkül diagnózist nem állíthat fel az orvos.

Kaptam egy leletet, de nem érthető számomra. Kitől tudok segítséget kérni?
Kezelőorvosa természetesen segít a lelet értelmezésében.

Korábbi leleteimet hozzam magammal?
Kérjük, hozza magával összes leletét.

További kérdések

Merre találok legközelebb gyógyszertárat/bank automatát/büfét/mosdót?
Legközelebbi gyógyszertárak a Böszörményi úton illetve a MOM parkban találhatóak, több bank fiókja megtalálható a Királyhágó tér illetve a MOM park bevásárlóközpontban is. A Királyhágó utcai épületben Büfé üzemel a földszinten és az alagsorban is. Mellékhelyiség minden szinten elérhető, mozgáskorlátozottak számára a második emeleten alakítottunk ki mosdót, melyet az ambulancia folyosóján található lifttel közelíthetnek meg.