Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Általános kérdések

Kell fizetni a vizsgálatokért és az ellátásért az intézményben?

Amennyiben érvényes társadalombiztosítási kártyával (TAJ kártya) rendelkezik, az Országos Gerincgyógyászati Központ szolgáltatásai az ön számára ingyenesek. Az intézmény a gerincbetegségek komplex kivizsgálása és kezelése céljából az ország minden régiójából fogad közfinanszírozott betegeket.

Bejelentkezés, lemondás

Hogyan jelentkezhetek be?
Ambulanciánkra a betegek csak háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval jelentkezhetnek be. Időpontot a 06 1 88 77 900 telefonszámon kérünk egyeztetni.

Mennyi idővel előbb kell lemondanom az időpontomat, ha nem tudok eljönni a vizsgálatra?
Kérjük legalább 48 órával a vizsgálat előtt lemondani az időpontot, hogy a felszabaduló helyeket más páciensek számára felajánlhassuk.  

Érkezés

Van parkolási lehetőség?
Királyhágó utcai épületünk parkolójában biztosítunk parkolást térítés ellenében. Kérjük, hogy a sorompónál kapott parkoló kártyát távozáskor a recepción érvényesítse. A kerékpárral érkezők számára kerékpártároló áll rendelkezésre telephelyünkön.

Milyen iratokat kell magammal hoznom?
Kérjük, hogy egészségügyi dokumentációját, leleteit, beutalóját, közgyógyigazolványát, utazási utalványát, valamint személyes iratait (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya) hozza magával!

Mennyivel a megadott időpont előtt érdemes megjelenni?
Az adategyeztetés és bejelentkezés miatt érdemes 15 perccel korábban érkezni.

Elkísérhetnek-e a családtagok, rokonok?
Az ügyfélvárók kapacitása véges ezért kérjük, hogy 1-2 kísérőnél többel ne érkezzenek az intézetbe.

Leletekkel, orvosi véleménnyel kapcsolatos kérdések

Ha máshonnan hozok CD-t az MR/CT vizsgálatomról, meg tudják-e nézni?
Igen, azonban előfordulhat, hogy informatikai biztonsági okok miatt egy CD lejátszása nem engedélyezett, ilyen esetben a CD-t az orvosnál kell hagyni, aki az informatikai osztály segítségével tudja megtekinteni azt. A CD-t természetesen a kontroll vizsgálat során a páciens visszakapja.

Van lehetőség konzultációt kérni az orvosoktól, abban az esetben, ha a beteg nem jön el, csak a leleteit hozzuk vagy küldjük? Nincs, mert a személyes orvosi konzultáció nélkül szakmailag pontos válasz a problémára nem adható, vizsgálat nélkül diagnózist nem állíthat fel az orvos.

Kaptam egy leletet, de nem érthető számomra. Kitől tudok segítséget kérni?
Kezelőorvosa természetesen segít a lelet értelmezésében.

Korábbi leleteimet hozzam magammal?
Kérjük, hozza magával összes leletét.

További kérdések

Merre találok legközelebb gyógyszertárat/bank automatát/büfét/mosdót?
Legközelebbi gyógyszertárak a Böszörményi úton illetve a MOM parkban találhatóak, több bank fiókja megtalálható a Királyhágó tér illetve a MOM park bevásárlóközpontban is. A Királyhágó utcai épületben Büfé üzemel a földszinten és az alagsorban is. Mellékhelyiség minden szinten elérhető, mozgáskorlátozottak számára a második emeleten alakítottunk ki mosdót, melyet az ambulancia folyosóján található lifttel közelíthetnek meg.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön hasznos egészségügyi tanácsainkról!
Tájékoztatás

Tisztelt Betegünk!

Az Országos Gerincgyógyászati Központ újrainduló járó- és fekvőbeteg ellátással kapcsolatos részletes tájékoztatója ITT érhető el.
Tisztelt Hozzátartozók!

A hatályos szabályok értelmében intézetünk nem COVID-os betegei 2021.05.24-től újra látogathatók. A látogatás szabályairól ITT tájékozódhatnak.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.Megértésüket és türelmüket köszönjük!