2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Intézetünk
  • Munkatársaink
  • Tevékenységeink
  • Orvosoknak
  • Gyakori kérdések
  • Cikkek
  • Elérhetőségek
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
    Magas kontrasztú nézet

    Fejlesztések

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    600 millió forintos, saját forrásból és banki hitelből finanszírozott fejlesztési projekt fejeződött be 2015 novemberében az Országos Gerincgyógyászati Központban.

    A többlépcsős beruházás utolsó fázisában a Budai Egészségközpont szakkórházaként működő intézmény radiológiai osztálya egy csúcskategóriás Siemens MR-berendezéssel gazdagodott, melynek köszönhetően jelentősen bővült a központ diagnosztikai spektruma. Ezt megelőzően, még szeptemberben adták át a szakkórház teljes körűen megújult Intenzív Terápiás Osztályát, amely kibővült műszerparkkal és megnövekedett kapacitással várja a pácienseket. A fejlesztések eredményeképp megnövekedett kapacitás kiszolgálását a tavasszal átadott, új digitális beteghívó rendszerrel ellátott központi betegfelvételi és adminisztrációs egység teszi gördülékennyé.

    „A fejlesztések alapvető célja, hogy intézményünk infrastruktúráját minden területen felzárkóztassuk az itt folyó szakmai munka színvonalához, illetve megnövekedett feladataink ellátásához növeljük kapacitásainkat. Célunk, hogy pácienseinknek a legkiválóbb szolgáltatásokat nyújtsuk, melyhez elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés. A megújított Intenzív Terápiás Osztály orvostechnológiai szempontból még magasabb szinten tudja támogatni a gerincgyógyászati ellátást, a részleg bővítése és az új eszközök pedig lehetővé teszik, hogy több beteget tudjunk ellátni. Az új CT-MR központunknak köszönhetően jelentősen bővül intézményünk vizsgálati spektruma és rövidül a várakozási idő is” – mondta Dr. Varga Péter Pál, a Budai Egészségközpont főigazgatója.

    Korszerű felszerelés az új Intenzív Terápiás Osztályon

    Az új Intenzív Terápiás Osztályt a már meglévő, 2006 óta működő intenzív osztály területén alakították ki. A részleg a beruházás eredményeképp építészetileg, gépészetileg és az orvosi műszerek szempontjából is teljes körűen megújult: tíz ággyal és nemzetközi mércével mérve is korszerű infrastruktúrával biztosítja az intézmény intenzív terápiás hátterét. A fejlesztéssel mintegy húsz százalékkal növekedhet a nagy, intenzív osztályos ellátást igénylő gerincműtétek száma.

    Bővül a vizsgálati lehetőségek száma az új MR-berendezéssel

    A kórház radiológiai osztálya egy 1,5 Teslás Siemens MAGNETOM Amira típusú MR-berendezéssel bővült, mely a német cég legújabb fejlesztése, számos olyan funkcióval és újítással, amely Európában egyedülállóvá teszi ebben a kategóriában. Az új készüléknek köszönhetően jelentősen bővül az intézmény vizsgálati spektruma és kapacitása: az általános gerinc, ortopédiai és koponya vizsgálatok mellett arckoponya, szemüreg, koponyaüreg, illetve alhasi, kismedencei és speciális gasztroenterológiai vizsgálatok is végezhetők. A új készülék mellett továbbra is üzemel a központ nyitott MR-berendezése, így a szűk helyeket nehezen viselő, illetve klausztrofóbiás páciensek kivizsgálása ezután is megoldható.

    A csúcskategóriás MR készülék használatban.
    A csúcskategóriás MR készülék használatban

    Új központi sterilizáló

    A fejlesztések részeként egy új, modern felszereléssel ellátott központi sterilizáló is épült. A részleg a követelményeknek minden szempontból megfelelő kialakításának és új, modern, nagy kapacitású berendezéseinek köszönhetően a minden igényt kielégítő sterilizálási minőség mellett gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb és kényelmesebb munkavégzést tesz lehetővé.

    Tovább a járóbeteg ambulanciára