Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk egyetlen olyan közfinanszírozott kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát átfogja.

English

Magyar Gerincgyógyászati Társaság

A Magyar Gerincgyógyászati Társaság (MGT) 1991-ben Budapesten alakult az Európai Gerinctársaság (European Spine Society) mintájára, mely pedig 1990-ben Zürichben jött létre.

A gerincgyógyászat számos orvosi és egyéb szakterületet foglal magába, s ebből adódik a kézenfekvő szükséglet e szakterületek jobb együttműködésére. Ezért a MGT tagjai az ortopédek, reumatológusok, ideggyógyászok, radiológusok, rehabilitációs orvosok, idegsebészek, gerinc-sebészek, valamint a gyógytornászok, pszichológusok.

A MGT célja, hogy ezeknek a társ-szakmáknak az összefogásával a gerincbetegek gyógyításának jobbításáért, valamint a megelőzésért dolgozzon: tudományos kutatással, oktatással, ismeretterjesztéssel, konferenciákon történő szakmai nézet-egyeztetésekkel, a közös célokat szolgáló egészségpolitikai tevékenységgel, szakmai kapcsolatépítéssel, hazai és nemzetközi együttműködések kialakításával.

A gerincgyógyászat szakmai környezete az utóbbi években jelentősen megváltozott és ezekhez a változásokhoz alkalmazkodni érdemes. Elsősorban az Eurospine létrejötte, újrafogalmazott célkitűzései és működési rendje jelent olyan változást, amit figyelembe kell venni. A korábbi European Spine Society (ESS) és European Spinal Deformity Society (ESDS) alapjain létrejött új társaság célja, hogy az európai gerincgyógyászati szakmai kérdések döntéshozatalába aktívan beleszóljon, s ehhez szüksége van minél több nemzeti társaságra a tagjai sorában. A 2014. évi bükfürdői közgyűlésen a MGT egyhangúan szavazott arról, hogy a MGT tagja kíván lenni a Eurospine-nak, és megnevezte 2 hivatalos kapcsolattartóját: Dr. Varga Péter Pált és Dr. Lazáry Áront. A www.eurospine.org honlapon lehet a részletekről tájékozódni.

2015-től a MGT hivatalos szakmai lapja a Gerincgyógyászati Szemle.

MGT jubileumi videó

Tagtársaink figyelmébe!

Felhívjuk a kedves Tagtársak figyelmét a Magyar Gerincgyógyászati Társaság tagdíjának befizetésére, amely a 2016. évben változatlanul 8000 Ft.
Bankszámlaszám: 1030 0002 – 2033 7801 – 0000 3285 (MKB Bank Zrt.)

Kérjük a tagdíjat befizetőket, hogy az átutalás közleményében tüntessék fel a nevüket, címüket és azt, hogy „2016. évi tagdíj”.
Kérjük a tagdíjat legkésőbb 2016. november 15-ig befizetni, és az utalással egy időben kérjük az ezen a linken található MGT Tagok adatlapját is kitölteni.
Amennyiben számlát kérnek, azt a számlázási és postázási címük megadásával a tvarga6@t-online.hu e-mail címre megküldve tehetik meg.

A Gerinces Magazinon olvashat bővebben a Magyar Gerincgyógyászati Társaságról!