Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Fehér Katalin

Tanulmányok

1986-1990. Baktay Ervin Gimnázium, Dunaharaszti
1991-1994. Hajnal Imre Egészségtudományi Egyetem, Egészségügyi Főiskolai Kar, Gyógytornász Szak

Core stability, Exercise and Motor Control for Low Back Pain, ORTON Foundation, Helsinki Finland (2012)

Funkcionális Elasztikus Taping, All-right Bt., Budapest (2013)

Mulligan manual terápia A, B, C kurzusok, Viszen Kft., Viszen Nemzetközi Egészségügyi továbbképzések Centruma, Budapest (2014, 2015)

Neurodinamika, A perifériás neurogén panaszok funkcióvizsgálata, kezelése és tape-elése, All-right Bt., Budapest (2016)

Stecco féle Fascia Manipuláció I. modul (2018)

Végzettség

Gyógytornász, kiváló 

Nyelvtudás

Angol

Munkahelyek

1995- Gerincgyógyászati Nemzeti Központ; Budai Honvég Kórház, Gerincgyógyászati és Rehabilitációs Osztály

Posztgraduális képzések

McKenzie  A, B, C, D tanfolyam (a lumbalis, cervicalis, thoracalis gerinc mechanikai eredetű problémáinak diagnózisa és terápiás módszere), Nemzetközi McKenzie Intézet (1997,1998)
Norvég Ortopédiai Manualtherapiás módszer alkalmazása a medence és a lumbalis gerinc problémáinak, a nyaki gerinc és a vállövi komplexum problémáinak, és a váll-vállövi komplexum problémáinak kezelésére, Magyar Gyógytornász Társaság I.F.O.M.T. csoport (1998, 1999)
International PNF (proprioceptive neuromuscular facilitation) kurzusok (1, 2, 3), IPNFA (2005- 2007) Perifériás idegmobilizáció, IMTA (2008)
Funkcionális tréning alkalmazása a terápiában és a sportrehabilitációban, R-med és Magyar Gyógytornászok  Társasága (2009)
A lumbalis gerinc szegmentális stabilizációja (2010)

Előadások

A Gerincgyógyászati Nemzeti Központban alkalmazott perioperatív teendők és rehabilitáció, MOT (2005) (Fehér Katalin, Trager Gabriella)

Gerincfúziós műtétek utáni aktív rehabilitációs feladatok sajátosságai, Harkány (2009) (Fehér Katalin, Trager Gabriella)

Postoperatív rehabilitáció nyaki protézis beültetés után, Bükfürdő (2010) (Fehér Katalin, Trager Gabriella)

Mozgásszervi és rehabilitációs kezelések. A gyógytornász profiljai, lehetőségei, Budapest (2011) (Fehér Katalin, Trager Gabriella)

Fizioterápiás protokoll gerincműtétek után, Budapest Spine Conference, Budapest (2013)

A fizioterapia szerepe és lehetőségei gerincbántalmak posztoperativ és konzervatív kezelésében, Budapest (2017)

Preoperativ fizioterapiás állapotfelmérés és posztoperativ rehabilitáció gerincműtétek után, Budapest (továbbképzés orvosoknak, minden évben)

Publikációk

A Gerincgyógyászati Nemzeti Központban alkalmazott perioperativ teendők és rehabilitáció lumbalis műtétek esetén, Magyar Gyógytornász Társaság, Mozgásterápia újság

Tudományos társasági tagság

Magyar Gyógytornászok Társasága
Magyar Gerincgyógyászati Társaság

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató