2022-12-08 16:15 || 1.0.0
 • Intézetünk
 • Munkatársaink
 • Tevékenységeink
 • Orvosoknak
 • Gyakori kérdések
 • Cikkek
 • Elérhetőségek
 • Karrier
 • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
  Magas kontrasztú nézet

  A felvidéki srác, akinek a segítségnyújtás a hivatása - villáminterjú az „OGK Ápolói Nagykövetével”

  Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

  Kérlek mutatkozz be és mondd el, hogy mi motivált a pályaválasztásban?

  Hatyina Olivér vagyok, 22 éves, a Felvidékről származom. Kamasz koromban még nem voltam biztos abban, mit szeretnék csinálni a jövőben, de azt határozottan tudtam, hogy olyan terület érdekel, ami emberközpontú és melynek révén segíthetek azoknak, akiknek arra szükségük van.

  Hogyan léptél kapcsolatba az egészségüggyel?

  Az egészségügyis létem 2015-ben kezdődött, mikor megkezdtem tanulmányaimat az Érsekújvári Egészségügyi Középiskolában. Később Budapesten folytattam a sulit, ahol teljesítettem a különbözeti OKJ ápolói vizsgát.

  Mióta dolgozol az Országos Gerincgyógyászati Központban és milyen minőségben?

  3 éve dolgozom az OGK harmadik emeleti osztályán ápolóként.

  Kérlek, mondj néhány szót a munkakörülményekről!

  A minőségi munkavégzéshez a feltételek adottak, rendelkezésre áll minden szükséges felszerelés, nincsenek bosszús pillanatok, amikor helyettesítő megoldásokon kell gondolkodni. Az osztályokon nagy gondot fordítanak a tisztaságra, ami a gyógyítás egyik alapfeltétele.

  A felvidéki srác, akinek a segítségnyújtás a hivatása

  Fontosnak tartod a szakmai ismereteid folyamatos bővítését?

  Igen, hiszen mint minden, így a gyógyítás is rohamosan fejlődik, éppen ezért kezdtem el a győri Széchenyi István Egyetem Egészségtudományi Kar BSc. ápolás és betegellátás szakirányon tavaly a tanulmányimat. Az OGK-ban nagy hangsúlyt fektetnek a munkatársak képzésére, így rendszeresen vannak belsős előadások, amelyek keretében bővíthetik a kollégák a tudásukat, de ugyanígy támogatja az intézet a szakirányú tanulmányokat is.

  Az újonnan érkező kollégák milyen segítséget kapnak a beilleszkedéshez?

  Mentorprogramunk keretében a frissen érkezőt egy régebb óta az intézetben működő kolléga mellé osztják be, aki támogatja őt tudása, tapasztalata, helyismerete megosztásával. Személyesen is megtapasztaltam a program nagyszerűségét, ami ténylegesen megkönnyítette a beilleszkedést, valamint a még pontosabb munkavégzést már a kezdetektől fogva.

  Hogyan honorálja az áldozatos munkát az intézet?

  A bérezés a magánegészségügyi szinten is kiemelten versenyképesnek számít. Ehhez jön számos munkavállalói jóléti elem mint pl.: kiegészítő privát egészségbiztosítás, a precízen végezett munkáért járó minőségi bónusz, vagy a továbbtanulás támogatása. Fél évente választjuk meg a „Legjobb munkavállalókat” titkos szavazással. Ez erkölcsi dicsőséget és anyagi megbecsülést is jelent. Az intézethez lojális kollégákat pedig a „Törzsgárda Tagság” keretében honorálja az OGK.

  Az „OGK Ápolói Nagyköveteként” hogyan foglalnád össze, miért szeretsz itt dolgozni?

  Az első és legfontosabb, hogy az Intézet betegközpontú szemlélete lehetővé teszi, hogy osztozzunk a gyógyultan távozó páciensek örömében. Ebben a folyamatban részt venni felemelő élmény, ez igazi motiváció mindannyiunk számára, akik ezt a hivatást választottuk. Emellett az is tény, hogy a gyógyítás nem „one man show”. A csapatmunka elengedhetetlen, az OGK-ban egy elkötelezett és összetartó közösség van. Ugyanaz a cél vezérli az orvost, az ápolót, a kötözős nővért, a betegszállítót és még a páciensek ételét kiosztó munkatársakat is: a legmagasabb szinten helyt állni!

  Találkozzon személyesen is Olivérrel május 24-i nyílt napunkon, ahol bemutatjuk az OGK-ban folyó szakmai munkát és azt, hogy miért érdemes elkötelezett csapatunkhoz csatlakozni!
  A nyílt nap részletes programja és a regisztráció ide kattintva érhető el.