2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Intézetünk
  • Munkatársaink
  • Tevékenységeink
  • Orvosoknak
  • Gyakori kérdések
  • Cikkek
  • Elérhetőségek
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
    Magas kontrasztú nézet

    Lositsné Rozbora Andrea gyógytornászunk Batthyány-Strattmann László-díjat kapott

    Ezúton is szeretnénk gratulálni Lositsné Rozbora Andreának, hogy az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája és kimagasló teljesítménye elismeréseként idén elnyerte a Batthyány-Strattmann László-díjat.

    Lositsné Rozbora Andrea a Batthyány-Strattmann László-díj átvétele során.

    Mit kell tudni a Batthyány-Strattmann László-díjról?

    A „szegények orvosaként” emlegetett németújvári hercegről elnevezett díjat 1999-ben alapította a Magyar Köztársaság. Egy életműdíjról van szó, ami azoknak adományozható, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi, szociális és családvédelmi ellátás fejlesztéséhez. A díjazottak – évente legfeljebb 30 szakember – bronzból készült emlékérmet, oklevelet és pénzjutalmat kapnak.

    Batthyány-Strattmann László-díj 2017

    Idén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár osztotta ki a Batthyány-Strattmann László-díjat a Pesti Vigadó dísztermében. Ezen kívül Semmelweis Ignác- és Pro Sanitate díjakat, valamint miniszteri elismerő okleveleket is adtak át.

    Nagy büszkeség, hogy 2017-ben intézményünk gyógytornásza, Lositsné Rozbora Andrea bekerült a 30 kiválasztott közé és Batthyány-Strattmann László-díjban részesült. Ez az elismerés is bizonyítja, hogy szakmai munkája és teljesítménye példaértékű. Ráadásul kivételes megtiszteltetés, hogy egy gyógytornász részesült a többnyire orvosoknak átadott díjban.

    A díjjal és az Országos Gerincgyógyászati Központtal kapcsolatban kérdeztük Andreát.

    Hány éve dolgozik az Országos Gerincgyógyászati Központnál és mik a tapasztalatai?

    18 éve dolgozom az Országos Gerincgyógyászati Központnál. Annak idején a Honvéd kórház Gerincgyógyászati Osztályán kezdtem, és tanúja lehettem, hogyan fejlődik és bővül az intézmény. Akkor még csak egyetlen emeleten kapott helyet a gerincgyógyászat, az épület többi részében egyéb osztályok működtek. Fokozatosan növekedett Országos Gerincgyógyászati Központtá a létesítmény, ami a gyógytornászok számára is egyre több munkát jelentett. Az országos átlaghoz képest már a kezdeti időben is sok gyógytornász dolgozott itt, jelenleg 17 fő a létszámunk. A jó munkakörülmények biztosítása mellett a szakmai fejlődésre, képzésre is lehetőséget, támogatást kapunk. Mindezek jól tükrözik, hogy a főigazgató, dr. Varga Péter Pál mennyire fontosnak tartja a munkánkat. Remekül tudunk együttműködni a kollégákkal, ez nagyon fontos tényező. Többek között ezek miatt is olyan jó itt dolgozni.

    Mit jelent a díj elnyerése az Ön számára? Milyen volt a díjátadó?

    Büszke vagyok erre a díjra, úgy érzem, értékelik a munkámat. Érdekes, hogy a díjat 1999-ben alapították, én épp ebben az évben kezdtem el dolgozni a Gerincgyógyászati Osztályon. A Semmelweis-napi ünnepséget a Pesti Vigadó dísztermében tartották. Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár személyesen adta át összesen kb. 80 ember számára a kitüntetéseket, ezzel is kifejezve a díjazottak elismerését. Az ünnepség szigorú protokolláris rend szerint zajlott, előre értesítettek minket és személyre szóló helyet biztosítottak, ami megalapozta a díjátadó ünnepélyességét. Külön öröm volt számomra, hogy az édesapám is ott lehetett velem. Ebben az évben két gyógytornász is szerepelt a díjazottak között. Azt gondolom, ez nem csak az egyéni munkánknak, hanem az egész gyógytornász szakmának szóló elismerés.

    Külön öröm, hogy ezen a napon egy Budai Egészségközpontban dolgozó másik munkatársunk: Dr. Madarasi Anna, csecsemő és gyermek tüdőgyógyász, allergológus, klinikai immunológus is Batthyány-Strattmann László-díjat kapott. Neki is szívből gratulálunk és a későbbiekben vele is készítünk interjút.

    Itt található meg a 2017-es Batthyány-Strattmann László, Pro Sanitate és Semmelweis Ignác díjazottak teljes névsora. Még egyszer gratulálunk a díjhoz és a kiemelkedő teljesítményhez!