2022-12-08 16:15 || 1.0.0
  • Intézetünk
  • Munkatársaink
  • Tevékenységeink
  • Orvosoknak
  • Gyakori kérdések
  • Cikkek
  • Elérhetőségek
  • Karrier
  • Telefon: (+36) 1 887-7901 | E-mail: info@ogk.hu
    Magas kontrasztú nézet

    Négy csavar a gerincbe

    Ez a cikk több mint 2 éve frissült utoljára. Kérjük, olvasáskor vegye ezt figyelembe!

    4 csavarral rögzítik Fazekas Róbert gerincét

    Kénytelen kihagyni az augusztusi berlini világbajnokságot a diszkoszvető Fazekas Róbert, mert kiújult a gerincsérve. "Eddig boltosodott, most kiszakadt a csigolyám" - mondta az Indexnek. Az olimpiai első helyétől megfosztott versenyző jó formában lett volna.

    "Nem volt nagyon komoly súly, mert most kezdődött volna a formába hozás időszaka. 120 kilóval szakítottam, nem tudtam kellőképpen terpeszteni, leragadt a jobb lábam, és csak annyit hallottam, hogy reccsen egyet a derekam" - elevenítette fel az Európa-bajnok diszkoszvető, Fazekas Róbert, mi történt vele az egyik erősítő edzésen.

    Szerda reggel a kórházból jött ki, amikor utolértük, és már azt is tudta, hogy jövő kedden megműtik a gerincét, nincs értelme tovább várni, mert annál hosszadalmasabb lenne a gyógyulása.

    "Most is zsibbad a lábam, látszik, hogy a járásom nincs rendben, de ennél még szörnyűbbek az éjszakák. Lassan nem találok olyan pozíciót, amelyikben ne lennének problémáim alváskor."

    "Négy csavart fogok kapni a négyes és az ötös csigolyámba, Varga Péter Pál doktor fog műteni, aki a műugró Barta Nóra gerincét is helyrehozta. Az eddigi műtétek jól sikerültek, a sportolók egytől egyig tudták folytatni, ezért reménykedek magam is. Pekingben is azt mondtam - amikor szétestem az örömtől -, most is tartom, ott szeretnék lenni a londoni olimpián. 36 éves leszek akkor, még van értelme próbálkozni, mert a mezőny nem erősödött jelentősen. Utána már nincs, nem akarok ötvenévesen tolókocsiba kerülni."

    Hozzátette, lelkileg sokkal nehezebb elviselni ezt a sérülést - a sírás fojtogatta -, mert úgy érezte, kiváló formába kerülhet. A hét végén mutatkozott volna be Marokkóban, aztán Varasd, majd két görögországi verseny következett volna. Úgy gondolja, ha nagyot dob, akkor a jelentősebb versenyekre is meghívják, még jó néhány európai stadionban övé a versenycsúcs.

    "Már tavasszal is kihagytam másfél hónapot a boltosodó sérv miatt, ennek ellenére olyan állapotban voltam, hogy legrosszabb esetben is a negyedik helyet elérhettem volna a berlini világbajnokságon. Érmet terveztem, 2003-ban már nyertem egy ezüstöt. Nem tudom, mi jöhet még, de már annyi rossz történt velem, hogy egyszer már csak vége lesz" - bizakodott, visszautalva arra, hogy Athénban olimpiai aranyérmet vettek el tőle, mert nem tudott a verseny után megfelelő mennyiségű vizeletet adni.

    Fazekas nem olvasta a hazai doppingellenőrzések irányítójának, Tiszeker Ágnesnek vasárnapi nyilatkozatát, amelyben név szerint megemlíti őt mint igazi sportembert.

    "Jólesik, hogy ezt gondolja rólam. Ahogy megérkeztem Pekingbe, rögtön megvizsgáltak, ahogy mondta. Gondolom, azt a kitartást becsüli és tiszteli, ami bennem van. Amúgy nekem soha nem volt problémám az ellenőrökkel, csak akkor, Athénban."

    Ághassi Attila 

    Az eredeti megjelenés helye:

    http://sportgeza.hu/sport/2009/07/08/4_csavarral_rogzitik_fazekas_gerincet/