• Intézetünk
 • Munkatársaink
 • Tevékenységeink
 • Orvosoknak
 • Gyakori kérdések
 • Elérhetőségek
 • Karrier
 • Telefon: +3618877900
  E-mail: info@ogk.hu

  Telefon: (+36) 1 489-5200 | E-mail: info@ogk.hu
  language enmagyar

  Krónikus alváselégtelenség kezelése

  A program célja a „krónikus, nem organikus alváselégtelenség (inszomnia)” kezelése segítő viselkedési stratégiák kidolgozásával, és az elalvást gátló szokások megváltoztatásával. Ez a módszertan igazoltan hatásos az elalvási- és átalvási nehézségek, a korai ébredés, illetve a nem kielégítő alvásminőség eseteiben, amikor a tartósan fennálló alvási problémákat rossz szokások tartják fenn.

  Jelen program az Országos Gerincgyógyászati Központ minden páciense számára elérhető és TB alapon ingyenesen igénybe vehető személyesen és távkonzultációs formában egyaránt!

   

  A program menete:

  A foglalkozást alapos állapotfelmérés előzi meg, ahol igyekszünk annyira pontos képet kapni a panaszairól, amennyire csak lehetséges. Amennyiben javasoljuk Önnek a programon való részvételt, úgy első lépésben arra fogjuk kérni, hogy 2 hétig alvásnapló segítségével figyelje meg alvási szokásait és gyűjtsön adatokat.
  Az első kezelési alkalmon az alvásnapló elemzésével közösen azonosítjuk a problémákat, megtervezve a következő lépéseket a kitűzött célok eléréséhez. Ezt követően alvásedukációt, alvásjavító irányelveket és alváshigiénés szempontokat ismerhet meg, melyeket a személyes életteréhez illesztünk a foglalkozásokon. A következő alkalmak kihívása az alvászavar hatására kialakult negatív gondolatok és hiedelmek azonosítása és kezelése. Végül a program alkalmazása során felmerülő egyéni elakadási pontokat és azok megoldását vesszük át.

   

  A 4-6 alkalmas program a résztvevők aktivitására alapoz, mivel a kezelés sikeressége az üléseken elsajátított irányelveken, az alvási szokások és -hiedelmek tartós megváltoztatásán és az új szokások kitartó gyakorlásán alapul!

   

  Helyszín: Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulancia, 1126, Budapest Királyhágó u. 1-3., ill. szükség szerint távkonzultációs lehetőséget is biztosítunk.

  Időpont: várhatóan 2020. szeptember 1-jei kezdéssel indítjuk el az első konzultációs alkalmakat.

  Jelentkezés: Jelentkezni az alábbi címre írott e-maillel tud: ada.dorottya.kasa@bhc.hu Levelébe kérjük írja le röviden az alvással kapcsolatos nehézségeit, a korábbi kezeléseket -ha voltak-, a részvételre irányuló motivációját, a kezeléssel kapcsolatos elvárásait és telefonos elérhetőségét.

  Az első konzultációra kérjük, háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval érkezzen és korábbi orvosi dokumentációját is hozza magával.

  Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 25.

  Jelentkezését az ország teljes területéről várjuk!