Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Háziorvosoknak, iskolaorvosoknak

Kedves Háziorvos Kollegák!
Kedves Gyermek Háziorvos Kollegák!
Kedves Iskolaorvos Kollegák!

Mindannyiunkat izgat, hogy a gyermekek-fiatalok (és szüleik) egészségműveltsége, egészségtudatossága mennyire hiányos, holott ez nagyban befolyásolja népbetegségeinknek nemcsak a megelőzését, de eredményes gyógyítását is.

Ezért fontos örömhír, hogy hosszú népegészségügyi küzdelem után 2012 óta jogszabályi elvárás lett minden köznevelési intézmény részére a teljeskörű intézményi egészségfejlesztés (TIE). A TIE rövid összefoglalója itt olvasható. Az Oktatásért és Egészségügyért Felelős Államtitkárság a pedagógusok segítésére közösen elkészítette, az Oktatási Hivatal pedig minden iskola-igazgatónak elküldte a TIE ajánlást. Persze a mindennapi TIE-munka hatékony végzéséhez a pedagógusokat segítenünk kell, mert maguktól nem tudnak mindent ők sem.

Most tehát előttünk áll a régen várt lehetőség: az iskolaorvosok felvehetik a fonalat az iskolájukban és ügyesen segíthetik a gyermekek jobb egészségét szolgáló pedagógiai munkát. Az iskolaorvosokon keresztül pedig a többi elhivatottan segíteni akaró háziorvos, házi gyermekorvos is „beszállhat” a munkába. Erre szeretném kérni minden kedves Kollegámat!

Amennyiben kérdésük lenne, vagy bármivel segíthetek Önöknek, keressenek kérem telefonon vagy emailben.

Budapest, 2018. január 8.

Köszönettel, üdvözlettel:

Dr. Somhegyi Annamária Ph.D.
Országos Gerincgyógyászati Központ
prevenciós igazgató
Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár úr megbízottja TIE-ügyekben
email: annamaria.somhegyi@bhc.hu
tel: 30-2025317
www.ogk.hu