Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Teljeskörű iskolai egészségfejlesztés

A teljeskörű egészségfejlesztés (TIE) 2012 óta jogszabályi elvárás minden köznevelési intézmény részére, s az egészségügy és az oktatásügy közösen segíti a pedagógusokat abban, hogy ezt minél jobban csinálhassák a mindennapi munkájukban. A TIE rövid összefoglalása olvasható itt

Az Egészségügyért és az Oktatásért Felelős Államtitkárság együttműködésében, az OGK prevenciós igazgatójának koordinálásában 2016 márciusban készült el a TIE ajánlás, melyben leírtuk, hogy a TIE keretében milyen mindennapi tennivalói vannak a pedagógusoknak, és ezekhez hol találnak segítséget. A TIE ajánlást az Oktatási Hivatal 2016. április 19-én megküldte minden iskolába, és segítségével az Egészségügyért Felelős Államtitkárság TIE-téren felhatalmazott szakértőjeként az OGK prevenciós igazgatója számos helyen találkozhatott a pedagógusokkal és előadhatta nekik a TIE ügyét szóban is.
A TIE ajánlás a www.kormany.hu honlapra is kikerült, de itt is csatoljuk.

Gyermekeink jobb egészsége érdekében a köznevelési intézményeknek most jogszabályban előírt  feladataik vannak, amiben most végre segíthetik őket a háziorvosok. Erről itt olvashatnak kicsit többet.