Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Sürgősségi ambulancia

Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk legnagyobb esetszámmal rendelkező, legtöbb gerincsebész specialistát foglalkoztató, nemzetközi hírű intézménye, amely a gerincbetegségek teljes körű kivizsgálása és kezelése céljából az ország minden régiójából fogad pácienseket.

Járóbeteg szakrendelőnk előjegyzés alapján működik. Tekintettel ambulanciánk országos lefedettségéből adódó túlterheltségére, egy első vizsgálatra legkorábban 6-8 hétre tudunk előjegyzési időpontot biztosítani. Időnként azonban a Beteg állapota ennél sürgősebb ellátást tesz szükségessé. Éppen ezért, Intézetünkben megteremtettük az akut betegek soron kívüli ellátásának lehetőségét: ekkor munkatársaink a lehető legkorábbi időpontot biztosítják az Ön számára (kivéve hétvége). Kérjük személyesen az Ön háziorvosa, vagy az ő asszisztense a 06 1 88 77 900-as telefonszámon vegye fel a kapcsolatot diszpécser szolgálatunkkal, jelezve, hogy akut Beteg számára kér vizsgálati időpontot. Kérjük, ilyen esetekben Önt a háziorvosa "sürgős" jelzésű beutalóval szíveskedjék ellátni!

Intézetünk soron kívüli vizsgálatra szoruló állapotnak minősíti:
  • a neurológiai deficittüneteket (alsó vagy felső végtagi parézis, vegetatív funkciózavar)
  • az MR vagy CT vizsgálattal igazolt neurológiai kompressziót (friss discus hernia, trauma, patológiás csigolyatörés stb).
  • a legalább egy hete tartó, adekvát gyógyszeres kezelésre nem reagáló nagy fájdalmakat (akut, heves lumbago vagy lumboischialgia, cervicalgia, vagy cervicobrachialgia)
Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!