Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Sürgősségi ambulancia

Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk legnagyobb esetszámmal rendelkező, legtöbb gerincsebész specialistát foglalkoztató, nemzetközi hírű intézménye, amely a gerincbetegségek teljes körű kivizsgálása és kezelése céljából az ország minden régiójából fogad pácienseket.

Járóbeteg szakrendelőnk előjegyzés alapján működik. Tekintettel ambulanciánk országos lefedettségéből adódó túlterheltségére, egy első vizsgálatra legkorábban 6-8 hétre tudunk előjegyzési időpontot biztosítani. Időnként azonban a Beteg állapota ennél sürgősebb ellátást tesz szükségessé. Éppen ezért, Intézetünkben megteremtettük az akut betegek soron kívüli ellátásának lehetőségét: ekkor munkatársaink a lehető legkorábbi időpontot biztosítják az Ön számára (kivéve hétvége). Kérjük személyesen az Ön háziorvosa, vagy az ő asszisztense a 06 1 88 77 900-as telefonszámon vegye fel a kapcsolatot diszpécser szolgálatunkkal, jelezve, hogy akut Beteg számára kér vizsgálati időpontot. Kérjük, ilyen esetekben Önt a háziorvosa "sürgős" jelzésű beutalóval szíveskedjék ellátni!

Intézetünk soron kívüli vizsgálatra szoruló állapotnak minősíti:
  • a neurológiai deficittüneteket (alsó vagy felső végtagi parézis, vegetatív funkciózavar)
  • az MR vagy CT vizsgálattal igazolt neurológiai kompressziót (friss discus hernia, trauma, patológiás csigolyatörés stb).
  • a legalább egy hete tartó, adekvát gyógyszeres kezelésre nem reagáló nagy fájdalmakat (akut, heves lumbago vagy lumboischialgia, cervicalgia, vagy cervicobrachialgia)
Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!