Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Sürgősségi ambulancia

Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk legnagyobb esetszámmal rendelkező, legtöbb gerincsebész specialistát foglalkoztató, nemzetközi hírű intézménye, amely a gerincbetegségek teljes körű kivizsgálása és kezelése céljából az ország minden régiójából fogad pácienseket.

Járóbeteg szakrendelőnk előjegyzés alapján működik. Tekintettel ambulanciánk országos lefedettségéből adódó túlterheltségére, egy első vizsgálatra legkorábban 6-8 hétre tudunk előjegyzési időpontot biztosítani. Időnként azonban a Beteg állapota ennél sürgősebb ellátást tesz szükségessé. Éppen ezért, Intézetünkben megteremtettük az akut betegek soron kívüli ellátásának lehetőségét: ekkor munkatársaink a lehető legkorábbi időpontot biztosítják az Ön számára (kivéve hétvége). Kérjük személyesen az Ön háziorvosa, vagy az ő asszisztense a 06 1 88 77 900-as telefonszámon vegye fel a kapcsolatot diszpécser szolgálatunkkal, jelezve, hogy akut Beteg számára kér vizsgálati időpontot. Kérjük, ilyen esetekben Önt a háziorvosa "sürgős" jelzésű beutalóval szíveskedjék ellátni!

Intézetünk soron kívüli vizsgálatra szoruló állapotnak minősíti:
  • a neurológiai deficittüneteket (alsó vagy felső végtagi parézis, vegetatív funkciózavar)
  • az MR vagy CT vizsgálattal igazolt neurológiai kompressziót (friss discus hernia, trauma, patológiás csigolyatörés stb).
  • a legalább egy hete tartó, adekvát gyógyszeres kezelésre nem reagáló nagy fájdalmakat (akut, heves lumbago vagy lumboischialgia, cervicalgia, vagy cervicobrachialgia)
Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató