Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Beutalási rend

Az Országos Gerincgyógyászati Központ a gerincbetegségek komplex kivizsgálása és kezelése céljából az ország minden régiójából fogad közfinanszírozott betegeket.

Közfinanszírozott járóbeteg ambulanciánk telefonos előjegyzés alapján működik, vizsgálatra a 06 1 88 77 900 telefonszámon tudunk időpontot biztosítani.

Ambulanciánkra beteg csak háziorvosi vagy szakorvosi beutalóval érkezhet.

Optimálisan radiológiai kivizsgálással (rtg, MR, CT, stb.) rendelkező páciensek beutalását várjuk, akiknél a kivizsgálás alapján műtéti ellátás, vagy részletesebb gerincgyógyászati kivizsgálás szükségessége merül fel.

Sürgősségi állapotokban lehetőség van soron kívüli, adott esetben akár azonnali konzíliumra is! Ezeket a vizsgálatokat csak orvos kérheti, a megfelelő sürgősségi indikációk esetén.

Soron kívüli vizsgálatot igénylő állapotnak minősítjük a bármely gerincszakaszból kiinduló, adekvát gyógyszeres kezelésre nem reagáló, neurológiai tünetekkel (parézis, vegetatív funkciózavar,stb.) vagy a nélkül megjelenő erős fájdalomegyüttest, (akutan kialakuló lumbago vagy lumboischialgia, cervicalgia, vagy cervicobrachialgia) amely mögött feltehetően gerincbetegség (friss discus hernia, patológiás csigolyatörés, stb.) áll. E betegeket (állapotuk függvényében) hospitalizáljuk, kivizsgálását és kezelését biztosítjuk.

Az Országos Gerincgyógyászati Központban a megnövekedett délelőtti ambuláns forgalmunk miatt 14:00-19:00 tudjuk fogadni a röntgen beutalóval érkező betegeket. Időkorlátozásunk csak azokat a betegeket érinti, akik kizárólag röntgen vizsgálatra érkeznek az intézményünkbe közfinanszírozott ellátás keretében.

FONTOS!
Intézetünk nem vesz részt a főváros ügyeleti ellátásában, így délután 16 órától reggel 8 óráig sürgősségi betegeket sem fogad!

Együttműködő partnerünk, a Hemomedik Kft. privát betegszállítást biztosít betegeink részére.