Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Dr. Hidas Péter PhD

 

Tanulmányaim

1987-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

Egyetemi tanulmányaimat követően 1988 januárjától a Sportkórház Ortopédiai Osztályán kezdtem meg munkámat. 1989-ben elnyertem Svájc Nemzeti Ösztöndíját, mellyel 2 éven keresztül a Baseli Egyetem Ortopédiai Klinikáján dolgoztam, tanultam. Ezután a münchensteini Praxisklinik Birshof-on, egy észak-svájci - elsősorban sportsebészeti profilú – magánklinikán dolgoztam 1993-ig. Ezt követően visszatértem Magyarországra, a Sportkórházba. 2016 júniusáig voltam ennek az intézetnek a főorvosa. Közben 2002-2003 között egy éven át Dániában az Aarhusi Egyetem Ortopéd Klinikájának Váll- és Könyöksebészeti részlegén dolgoztam, ahol váll- és könyöktáji műtétekben szereztem jártasságot.

2016 júliusától az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosaként dolgozom.

1994-ben ortopéd-sebészetből, 1999-ben sportorvostanból szereztem szakvizsgát.
2005-ben szereztem PhD fokozatot.

Szakterületem

Elsősorban a térdízület, a váll- és könyökízület sportsérüléseivel és túlterheléses sportártalmaival foglalkozom. Évente mintegy 550 műtétet végzek. Ezeknek több mint a fele térdműtét, 100 felső végtagi műtét (váll- és könyökízület), 60 térdízületi protézis beültetés, 100 pedig egyéb ízületen, illetve lágyrészeken végzett beavatkozás. A sebészeti ellátást igénylő betegségek esetén a műtétek legnagyobb részét a legkíméletesebb, minimálisan invazív, vagy artroszkópos technikával végzem.

Tudományos tevékenység

Közleményeim száma 11, egy német nyelvű tankönyvfejezet társszerzője, 4 magyar nyelvű könyvfejezet szerzője, további 4 könyvfejezet társszerzője vagyok. 22 további közlemény társszerzője vagyok. Több mint 50 tudományos előadást tartottam ortopédiai, sportsebészeti témában.

A Magyar Ortopéd Társaság, a Magyar Artroszkópos Társaság, a Magyar Sportorvos Társaság, az Európai Váll- és Könyöksebészeti Társaság, valamint az Európai Térdsebészeti, Sportsebészeti és Artroszkópos Társaságnak vagyok tagja.

Kapcsolatom a sporttal

1995-től 1999-ig a Magyar Montain Bike válogatott, 1999-2016 között a Magyar Rögbi Válogatott, 2005-2013 között a Magyar Röplabda válogatott mellett dolgoztam keretorvosként. 2001-től a mai napig a Magyar Judo válogatott orvosa vagyok.

2004 óta a magyar olimpiai csapat mellett, 2005 óta pedig a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (MEFS) orvosaként is tevékenykedem.

2009 óta az Európai (EJU), 2016 óta a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF), 2017 januárja óta pedig az Európai Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség (EUSA) orvosi bizottságának tagja vagyok.

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!