Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

AUTORAD projekt

AUTORAD projekt: mesterséges intelligencia a gerinc MR-vizsgálatában

A Budai Egészségközpont Kft. vezetésével, a Szegedi Tudományegyetem és az IFUA Horváth & Partners Kft. részvételével alakult kutató-fejlesztő konzorcium KFI projekttámogatásban részesült a 2020-1.1.3-PIACI-KFI pályázati kiírásban (azonosító: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00072).

Az AUTORAD projekt eredményeivel a gerincbetegségek diagnosztikája, szűrése válik hatékonyabbá a radiológus szakorvosokra háruló terhelés csökkentése mellett. A projekt eredményeként egy mesterséges intelligencián alapuló automatizált gerinc MR-leletező alkalmazás jön létre, amely képes lesz azonosítani a súlyos gerincbetegségekre utaló MR-elváltozásokat és a potenciális fájdalomforrásokat. A radiológiai vizsgálati eredmények érthetőbb, szemléletesebb feldolgozására és a betegtájékoztatás segítése érdekében a projekt során kifejlesztésre kerül a radiológiai leletek új, intelligens generációja, az ún. i-Lelet is. A projektben létrejövő, példátlanul nagy elemszámú tudományos adatbázis további egészségügyi kutatás-fejlesztési projektek bázisául fog szolgálni.

Az elnyert KFI támogatás teljes összege 718 487 035 Ft, ami a projekt konzorciális KFI költségek 60,9%-át fedezi. A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024. január 31.

Sajtóközlemény

Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!