Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Egyéni krónikus fájdalomkezelő program indul Pszichológiai Ambulanciánkon kognitív viselkedésterápiás megközelítésben

A fájdalom általában időszakos, azonban vannak esetek, amikor hosszú időn át megmarad, krónikussá válik. Ez az állapot negatívan befolyásolja a mindennapi tevékenységeket, a munkahelyi aktivitást, a társas életet vagy a szabadidős elfoglaltságokat, rontva az életminőséget. Az aktivitáscsökkenéssel együtt járhat a szociális élettér változása, levert hangulat és megnövekedett belső feszültség érzete, mely hatások ördögi körként erősítik a fájdalom megélt intenzitását.

Jelen program célja a fájdalom komplex kezelése, azon tényezők megváltoztatásával, melyek a panaszok megélését erősítik, így a felépülést akadályozzák. Az egyéni programban résztvevők eszközt kapnak arra, hogy saját aktivitásukat felhasználva javítsanak állapotukon viselkedésük és gondolkozásuk alakításával.

11 alkalmas komplex terápiás programunk kognitív viselkedésterápiás szemléletre épül, mely bizonyítottan hatásos a krónikus fájdalom kezelésében. Az alkalmaknak része a fizikai panaszok és egyéni élettér összefüggéseinek feltérképezése, relaxációs és stresszkezelési készségek tanítása, valamint a fájdalommentes aktivitás támogatása, és az alvásminőség javítása. Programunk a jelentkezők aktivitására alapoz, hiszen a 11 alkalmas kezelés az üléseken tanult készségek alkalmak közti kitartó gyakorlására épül.

A Pszichológiai Ambulancia programja TB alapon ingyenesen vehető igénybe, elsősorban szakorvos által korábban kivizsgált, gerincproblémával, krónikus fájdalommal élőknek.

A fájdalomkezelő program foglalkozásait Dobrotka Katinka, Kása Dorottya Ada klinikai szakpszichológus jelöltek, Palásti Flóra klinikai szakpszichológus és Stoll Dániel Péter klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta vezetik.

A kezelésre való jelentkezéshez kérjük, hogy levelében írja meg röviden problémáját, a részvételre irányuló motivációját, valamint telefonos elérhetőségét.

Az első, tájékozódó alkalommal személyesen várjuk ambulanciánkon, a programban való részvétel esetén, azonban pácienseink számára távkonzultációs lehetőséget is biztosítunk.

Jelentkezési határidő: 2021. május 31.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: ada.dorottya.kasa@bhc.hu

Cím: 1126. Budapest Királyhágó u. 1-3., I. emelet, Pszichológiai Ambulancia
Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!