Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Újabb siker az OTDK-n

Az Országos Gerincgyógyászati Központ In Silico Biomechanikai Laborjának kutatója újabb sikereket ért el témavezetői, Dr. Kiss Rita (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Dr. Éltes Péter és Dr. Lazáry Áron vezetésével.
 
Pokorni Ágoston Jakab kutatómérnök I. helyezést ért el az OTDK Műszaki szekciójának Biomechanika, Biomechatronika tagzatában Daganatos csigolya eltávolítását követő műtéti rekonstrukciók végeselemes vizsgálata című előadásával.

Előadásában bemutatta, hogy a teljes csigolyaeltávolítást követően az intézetünkben is alkalmazott különböző rekonstrukciós megoldások hogyan válnak összehasonlíthatóvá a végeselemes analízis eredményei alapján a csontminőség függvényében. A kapott numerikus eredmények nagymértékben segítik a betegspecifikus gerincsebészet döntéshozatali folyamatát, az egyénre szabott műtéti kezelés megvalósítását.      

Pokorni Ágoston Jakab

Daganatos csigolya eltávolítását követő műtéti rekonstrukciók végeselemes vizsgálata 


Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!