Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Újabb siker az OTDK-n

Az Országos Gerincgyógyászati Központ In Silico Biomechanikai Laborjának kutatója újabb sikereket ért el témavezetői, Dr. Kiss Rita (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Dr. Éltes Péter és Dr. Lazáry Áron vezetésével.
 
Pokorni Ágoston Jakab kutatómérnök I. helyezést ért el az OTDK Műszaki szekciójának Biomechanika, Biomechatronika tagzatában Daganatos csigolya eltávolítását követő műtéti rekonstrukciók végeselemes vizsgálata című előadásával.

Előadásában bemutatta, hogy a teljes csigolyaeltávolítást követően az intézetünkben is alkalmazott különböző rekonstrukciós megoldások hogyan válnak összehasonlíthatóvá a végeselemes analízis eredményei alapján a csontminőség függvényében. A kapott numerikus eredmények nagymértékben segítik a betegspecifikus gerincsebészet döntéshozatali folyamatát, az egyénre szabott műtéti kezelés megvalósítását.      

Pokorni Ágoston Jakab

Daganatos csigolya eltávolítását követő műtéti rekonstrukciók végeselemes vizsgálata 


Tájékoztatás

Tisztelt Betegünk!

Az Országos Gerincgyógyászati Központ újrainduló járó- és fekvőbeteg ellátással kapcsolatos részletes tájékoztatója ITT érhető el.
Tisztelt Hozzátartozók!

A hatályos szabályok értelmében intézetünk nem COVID-os betegei 2021.05.24-től újra látogathatók. A látogatás szabályairól ITT tájékozódhatnak.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.Megértésüket és türelmüket köszönjük!