Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Sikerek a 2021-es OTDK-n

Az Országos Gerincgyógyászati Központ In Silico Biomechanikai Laborjának kutatói újabb sikereket értek el témavezetőik, Dr. Éltes Péter és Dr. Lazáry Áron vezetésével.
 
Turbucz Máté kutatómérnök, PhD hallgató I. helyezést ért el az OTDK Traumatológia, ortopédia, idegsebészet szekciójában A Closed Loop sacrectomia utáni lumbopelvicus stabilizációs rendszer in silico biomechanikai vizsgálata végeselem módszer felhasználásával című előadásával.

Előadásában bemutatta, hogy a végeselem analízis eredményei alapján az intézetünkben kifejlesztett Closed Loop rekonstrukciós rendszer optimális erőátvitelt biztosít a lumbális gerinc és medence között a rigid rendszerekkel szemben. A létrehozott modell nagymértékben segíti a sacrectómiára váró betegek egyénspecifikus műtéti tervezését.
Turbucz Máté A Closed Loop sacrectomia utáni lumbopelvicus stabilizációs rendszer in silico biomechanikai vizsgálata 

Hajnal Benjámin, a Semmelweis egyetem végzős orvostanhallgatója, TDK hallgató különdíjat kapott az OTDK Képalkotó diagnosztika szekciójában Új módszer CT-alapú virtuális 3D lumbális gerinc modellek álló röntgenfelvételhez illesztésére című előadásával.

Előadásában bemutatta, hogy a CT alapján előállított lumbális gerinc modellek álló röntgenfelvételhez való hozzáillesztésére intézetünkben kifejlesztett új módszer pontos és reprodukálható, ezáltal elősegíti a megbízható számítógépes klinikai vizsgálatok végzését, és további fejlesztések alapjául szolgálhat.


 
Hajnal Benjámin   Betegspecifikus 3D lumbális gerincmodell
rávetítése álló röntgenfelvételekre

Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.


 Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.


Megértésüket és türelmüket köszönjük!