Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Sikerek a 2021-es OTDK-n

Az Országos Gerincgyógyászati Központ In Silico Biomechanikai Laborjának kutatói újabb sikereket értek el témavezetőik, Dr. Éltes Péter és Dr. Lazáry Áron vezetésével.
 
Turbucz Máté kutatómérnök, PhD hallgató I. helyezést ért el az OTDK Traumatológia, ortopédia, idegsebészet szekciójában A Closed Loop sacrectomia utáni lumbopelvicus stabilizációs rendszer in silico biomechanikai vizsgálata végeselem módszer felhasználásával című előadásával.

Előadásában bemutatta, hogy a végeselem analízis eredményei alapján az intézetünkben kifejlesztett Closed Loop rekonstrukciós rendszer optimális erőátvitelt biztosít a lumbális gerinc és medence között a rigid rendszerekkel szemben. A létrehozott modell nagymértékben segíti a sacrectómiára váró betegek egyénspecifikus műtéti tervezését.
Turbucz Máté A Closed Loop sacrectomia utáni lumbopelvicus stabilizációs rendszer in silico biomechanikai vizsgálata 

Hajnal Benjámin, a Semmelweis egyetem végzős orvostanhallgatója, TDK hallgató különdíjat kapott az OTDK Képalkotó diagnosztika szekciójában Új módszer CT-alapú virtuális 3D lumbális gerinc modellek álló röntgenfelvételhez illesztésére című előadásával.

Előadásában bemutatta, hogy a CT alapján előállított lumbális gerinc modellek álló röntgenfelvételhez való hozzáillesztésére intézetünkben kifejlesztett új módszer pontos és reprodukálható, ezáltal elősegíti a megbízható számítógépes klinikai vizsgálatok végzését, és további fejlesztések alapjául szolgálhat.


 
Hajnal Benjámin   Betegspecifikus 3D lumbális gerincmodell
rávetítése álló röntgenfelvételekre

Tájékoztatás

Tisztelt Betegünk!

Az Országos Gerincgyógyászati Központ újrainduló járó- és fekvőbeteg ellátással kapcsolatos részletes tájékoztatója ITT érhető el.
Tisztelt Hozzátartozók!

A hatályos szabályok értelmében intézetünk nem COVID-os betegei 2021.05.24-től újra látogathatók. A látogatás szabályairól ITT tájékozódhatnak.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.Megértésüket és türelmüket köszönjük!