Gerincműtét testközelből – szavazzon az OGK és a Vertebra Alapítvány közös csapatára!

Február 15-én kezdetét vette a Richter Anna-díj innovációs pályázat közönségszavazása, melynek keretében a legtöbb online voksot begyűjtő csapat 4 millió forint támogatást nyerhet el. Intézetünk munkatársai a Vertebra Alapítvány Gerincműtét testközelből elnevezésű projektjében vesznek részt, ami egy gerincműtétre váró gyermek előkészületeit és magát a beavatkozást mutatná meg a nagyközönségnek egy dokumentumfilm formájában.

A gerinckorrekciós műtét az egyik legnagyobb orvosi beavatkozás, amit gyerekeken végeznek. 8-12 órás időtartama, valamint a műtét jellege miatt extrém kockázatúnak számít. Óriási vállalás, felelősség minden szereplő számára. Fontos lenne megmutatni ezt a speciális és egyben különleges területét az egészségügynek, amely Magyarországon az Országos Gerincgyógyászati Központ gyógyító tevékenységének köszönhetően világszínvonalúnak számít.

A Gerincműtét testközelből film célja az lenne, hogy a gerincműtét előtt álló gyerekeket és családjukat bátorítsa, felkészítse őket az előttük álló út történéseibe. A film megmutatná a műtőig vezető út sorsdöntő óráit, láthatnánk a nehézségeket, és a műtét utáni első lépéseket, az első tükörbe nézést, és a szülők megkönnyebbülését, egy fiatal újjászületését. A megműtött fiatalok szinte második születésnapjukként ünneplik a sikeres műtét napját.

Támogassa Ön is szavazatával március 14-ig az OGK és a Vertebra Alapítvány közös csapatát a szívhez szóló és edukatív dokumentumfilm megvalósításában EZEN a hivatkozáson!
Tájékoztatás

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet aktuális alakulására való tekintettel az Országos Gerincgyógyászati Központ közfinanszírozott járóbeteg-ellátásában
2021. március 08-ától ÁTMENETILEG CSAK SÜRGŐSSÉGI indikációjú gerincgyógyászati ellátás nyújtására van lehetőség.

Ennek igénybevételéhez sürgősségi háziorvosi vagy szakorvosi beutaló és előzetes telefonos időpont egyeztetés szükséges a (+36) 1 887-7900 telefonszámon.

Tisztelt Hozzátartozók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

Járóbeteg-ellátás esetén a hozzátartozók kizárólag akkor léphetnek be az Intézetbe, ha a páciens kiskorú vagy mozgásában korlátozott vagy egyéb okok miatt önállóan közlekedni, ügyintézni nem képes. Ebben az esetben is kizárólag EGY kísérő kaphat bebocsájtást.

Betegbiztonsági protokollunkat ITT olvashatják el.

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!