Nyertes tudományos pályázat

Tudományos kutatás-fejlesztési ösztöndíjat és projekttámogatást nyert intézetünk mérnök végzettségű PhD hallgatója, Turbucz Máté.

A pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium illetve a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által kiírt Kooperatív Doktori Program keretében hirdették meg. A nyertes pályázat (C1014064) a gerincsebészetben alkalmazható személyre szabott mérnöki megoldásokat vizsgálja az Országos Gerincgyógyászati Központ K+F részlegén belül működő In Silico Biomechanikai Laboratóriumban (ISBL).

Máté kutatásainak a célja, hogy olyan egyénre szabott, betegspecifikus orvosi eszközök, implantátumok, szoftveres megoldások szülessenek amik a tudományos értéken túl ipari és gazdasági jelentőséggel is bírnak, továbbá nem utolsó sorban a mindennapi klinikai tevékenységbe is alkalmazhatóak. A munkában Dr. Lazáry Áron tudományos igazgató témavezetőként, míg Dr. Éltes Péter Endre az ISBL vezetője, vállalati szakértőként vesz részt.

Gratulálunk Tubrucz Máté sikeréhez!

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!