Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Kutatás-fejlesztési hírek

Az Országos Gerincgyógyászati központ munkatársai – Dr. Lazáry Áron tudományos főigazgató-helyettes, gerincsebész főorvos, valamint Dr. Koch Kristóf és Turbucz Máté – kutatási ösztöndíjakban részesültek.

Dr. Lazáry Áron az MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíját nyerte el, amely 3 évre szól, és a nagydoktori disszertációra való felkészülését támogatja. Kutatási tervének címe A betegközpontú terápiás siker elemei degeneratív és daganatos gerincbetegségek műtéti kezelése esetén. Kutatómunkája célja azoknak a beteg- és beavatkozás-specifikus faktoroknak az azonosítása, amelyek a betegközpontú terápiás eredményességet befolyásolják degeneratív és daganatos gerincbetegségek műtéti kezelése esetén.

Intézetünk két fiatal kutatója felvételt nyert a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájába. Koch Kristóf kutatási témája a gerincdaganatokkal, Turbucz Máté mérnökként pedig az ún. in silico modellezéssel foglalkozik.

Gratulálunk Dr. Lazáry Áronnak a kimagasló tudományos eredményeiért elnyert Bolyai János Ösztöndíjhoz, fiatal kutatóinknak sok sikert kívánunk a fokozatszerzéshez!


Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!