Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Műtét előtti telefonos betegtájékoztató

Tisztelt Pácienseink!

Az intézetünkben műtétre kerülő gerincbetegek számára 2007 óta részletes és bőven illusztrált műtéti betegtájékoztató füzeteket adunk át ambulanciánkon, a műtéti javallat megszületése után. (Ezek a betegtájékoztatók honlapunkon is megtalálhatók) A betegtájékoztató füzet tartalmazza a beteg műtétbe való beleegyezésének elfogadó nyilatkozatát is. A kórházba való befekvés során a műtét előtti napon betegoktató kolléganőnk (Oroszi Júlia) általában még egyszer áttekintette a beteggel a műtét részleteit, s segített megérteni annak valamennyi pontját.

A járványidőszakban Pácienseink részéről felmerült az az igény, hogy ugyanezt a beszélgetést telefonon is szeretnék elérni. Az elmúlt hetekben kidolgoztuk ennek módszertanát, s mostantól pácienseink számára ezt a szolgáltatásunkat díjtalanul elérhetővé tesszük telefonon keresztül is. Betegoktatónk a műtét előtti napokban hívja betegeinket, s e beszélgetés keretében nyílik lehetőség betegeink számára az utolsó kétségek eloszlatására is.

Természetesen mindezen tevékenységek nem helyettesíthetik, csak támogatják a kezelőorvossal való konzultációt a műtétek javallatáról, technikájáról, kimenetelésről, az esetleges szövődmények mibenlétének tisztázásáról.

Intézetünk vezetősége bízik abban, hogy ezzel a szolgáltatással is segítjük Pácienseink gyógyulását, a gyógyító folyamat jobb megértését.

Üdvözlettel,
Az OGK orvosi kollektívája