Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

50 millió forinttal támogatja járványkórházzá alakulásunkat a Generali Alapítvány

Az Országos Gerincgyógyászati Központ járványkórházzá alakítása érdekében nagymértékű infrastrukturális és eszközberuházások váltak szükségessé. Ezen folyamat felgyorsítása és a megfelelő eszközök beszerzéséhez nyújtott 50 milliós támogatást a Generali Biztosító alapítványa.

Az összeget a járványügyi helyzetben szükséges SARS-COV2 (COVID-19) tesztek és szükséges labortechnikai eszközök beszerzésére, valamint egy, az intenzív ellátásban használandó ultrahang-berendezés vásárlására fordítja a Budai Egészségközpont.

A labortechnikai eszközökre most elsősorban a COVID-19 szűrése miatt van szükség, de később más kórokozók kimutatására is alkalmasak lesznek. Az ultrahang-berendezés pedig egy olyan, az aneszteziológiai és intenzív osztályon történő ellátáshoz szükséges műszer, mely a mellkasi- és tüdőfunkciók vizsgálatában nyújt segítséget. „Most mindannyian az orvosok és egészségügyi dolgozók kezében vagyunk: kötelességünk őket támogatni az egész társadalomnak biztosított segítségnyújtásban.” – tette hozzá Erdős Mihály, a Generali Biztosító alapító elnök-vezérigazgatója.

Ezúton is köszönjük partnerünk, a Generali Biztosító nagylelkű felajánlását!Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!