Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Egyéni autogén tréning relaxáció

Az Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulanciáján egyéni autogén tréning relaxáció indul

Az autogén tréning (AT) olyan relaxációs technika, mely orvosilag és tudományos tényekkel alátámasztott, tréningszerűen végzett gyakorlatokkal testi-lelki ellazultság állapotát hoz létre. Az alvás határán lévő ellazult állapotban a belső koncentrációval és önmagunkra irányuló passzív figyelemmel képes elménk az öngyógyító folyamataink elősegíteni. A stressz csillapítása lehetővé válik azáltal, hogy az autonóm idegrendszerűnket megtanítjuk ellazítani.

E módszer hatékonyan alkalmazható szomatikus megbetegedésben, krónikus fájdalomban szenvedők körében. Emellett segít csökkenteni az általános szorongást, irritáltságot és kimerültséget, növeli a fizikai tűrőképességet és teljesítményt. Felhasználható arra, hogy változtassunk a fájdalomra adott reakciónkon, növeljük a stressztűrést, enyhítsük az alvászavarokat. Továbbá hozzájárul életminőség és közérzet javulásához, kellő felkészültséget ad, pszichés energiát szabadít fel a stresszorok, konfliktusok megfelelő megoldásához, feldolgozásához. Az AT elsajátításához 15 alkalom szükséges, amely otthoni, naponta többször végzett gyakorlást is igényel.  A módszer rendszeres gyakorlásának eredményeképpen rövidebb idő alatt mélyebb és nyugodtabb pihenés, a fizikai tűrőképesség és pszichés feszültségtűrés növekedése, a teljesítmény és koncentráció fokozódása, önismeret fejlődése mutatkozhat.

Az egyéni autogén tréning relaxációt Andrássy Fanni klinikai szakpszichológus-jelölt vezeti, klinikai szakpszichológus szakmai felügyelete mellett. A Pszichológiai Ambulancia programja TB alapon ingyenesen vehető igénybe.

A kezelésre való jelentkezéshez kérjük, hogy levelében írja meg röviden problémáját, a részvételre irányuló motivációját, valamint telefonos elérhetőségét.

Jelentkezési határidő: 2019. december 20.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: fanni.andrassy@bhc.hu

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!