Az Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulanciáján egyéni fájdalomkezelő program indul

A fájdalom általában időszakos, azonban vannak esetek, amikor hosszú időn át megmarad, krónikussá válik. Ez az állapot negatívan befolyásolja a mindennapi tevékenységeket, a munkahelyi aktivitást, a társas életet vagy a szabadidős elfoglaltságokat, rontva az életminőséget. Az aktivitáscsökkenéssel együtt járhat a szociális élettér változása, levert hangulat és megnövekedett belső feszültség érzete, mely hatások ördögi körként erősítik a fájdalom megélt intenzitását.

Jelen program célja a fájdalom komplex kezelése, azon tényezők megváltoztatásával, melyek a panaszok megélését erősítik, így a felépülést akadályozzák. Az egyéni programban résztvevők eszközt kapnak arra, hogy saját aktivitásukat felhasználva javítsanak állapotukon viselkedésük és gondolkozásuk alakításával.

11 alkalmas komplex terápiás programunk kognitív viselkedésterápiás szemléletre épül, mely bizonyítottan hatásos a krónikus fájdalom kezelésében. Az alkalmaknak része a fizikai panaszok és egyéni élettér összefüggéseinek feltérképezése, relaxációs és stresszkezelési készségek tanítása, valamint a fájdalommentes aktivitás támogatása, és az alvásminőség javítása. Programunk a jelentkezők aktivitásra alapoz, hiszen a 11 alkalmas kezelés az üléseken tanult készségek alkalmak közti kitartó gyakorlására épül.

A fájdalomkezelési program foglalkozásait Kása Dorottya Ada, Dobrotka Katinka és Palásti Flóra klinikai szakpszichológus-jelöltek vezetik, klinikai szakpszichológus szakmai felügyelete mellett. A Pszichológiai Ambulancia programja TB alapon ingyenesen vehető igénybe.

A kezelésre való jelentkezéshez kérjük, hogy levelében írja meg röviden problémáját, a részvételre irányuló motivációját, valamint telefonos elérhetőségét.

Jelentkezési határidő: 2019. november 20.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: ada.dorottya.kasa@bhc.hu