Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Az Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulanciáján egyéni fájdalomkezelő program indul

A fájdalom általában időszakos, azonban vannak esetek, amikor hosszú időn át megmarad, krónikussá válik. Ez az állapot negatívan befolyásolja a mindennapi tevékenységeket, a munkahelyi aktivitást, a társas életet vagy a szabadidős elfoglaltságokat, rontva az életminőséget. Az aktivitáscsökkenéssel együtt járhat a szociális élettér változása, levert hangulat és megnövekedett belső feszültség érzete, mely hatások ördögi körként erősítik a fájdalom megélt intenzitását.

Jelen program célja a fájdalom komplex kezelése, azon tényezők megváltoztatásával, melyek a panaszok megélését erősítik, így a felépülést akadályozzák. Az egyéni programban résztvevők eszközt kapnak arra, hogy saját aktivitásukat felhasználva javítsanak állapotukon viselkedésük és gondolkozásuk alakításával.

11 alkalmas komplex terápiás programunk kognitív viselkedésterápiás szemléletre épül, mely bizonyítottan hatásos a krónikus fájdalom kezelésében. Az alkalmaknak része a fizikai panaszok és egyéni élettér összefüggéseinek feltérképezése, relaxációs és stresszkezelési készségek tanítása, valamint a fájdalommentes aktivitás támogatása, és az alvásminőség javítása. Programunk a jelentkezők aktivitásra alapoz, hiszen a 11 alkalmas kezelés az üléseken tanult készségek alkalmak közti kitartó gyakorlására épül.

A fájdalomkezelési program foglalkozásait Kása Dorottya Ada, Dobrotka Katinka és Palásti Flóra klinikai szakpszichológus-jelöltek vezetik, klinikai szakpszichológus szakmai felügyelete mellett. A Pszichológiai Ambulancia programja TB alapon ingyenesen vehető igénybe.

A kezelésre való jelentkezéshez kérjük, hogy levelében írja meg röviden problémáját, a részvételre irányuló motivációját, valamint telefonos elérhetőségét.

Jelentkezési határidő: 2019. november 20.

Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehetséges: ada.dorottya.kasa@bhc.hu

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató