Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Sterilizáló fejlesztése

2019 nyarán lezajlott a sterilizáló fejlesztése: megtörtént a műszermosó beszerzése és a légtechnikai átalakítás, illetve növeltük a tálca összeállításra szolgáló felületeket.

Az Országos Gerincgyógyászati Központban az elmúlt években a megnövekedett műtéti szám, az új műtő nyitása, a fúziós műtétek irányába eltolódott műtéti program és az ehhez szükséges műtéti tálcák visszaforgatási igénye, sebessége, valamint a privát részleg bővülése olyan kihívás elé állította a sterilizálót, mely az eddigi műszermosó állománnyal már nem volt megoldható.

A GETINGE 8668 típusú műszermosó, a 18 mosókosár kapacitásával szinte megduplázta az eddigi két WD 46-T műszermosó 2x10 tálcás lehetőségeit, valamint garantálja a technikai biztonságot.    A berendezés kategóriájában a legmagasabb szintet képviseli. Automatizált rendszerekbe történő beépítés lehetőségével kiválóan alkalmas a gerincsebészet nagy műszerigényű műtétjeiből akár kettő befogadására is.  A műtéti eszközök, műszerek termikus fertőtlenítésére vonatkozó direktívájának megfelelően (a két WD 46-T műszermosóhoz hasonlóan) teljesíti az Ao 3000 kritériumait, mindezt 60 percnyi ciklus idő alatt.  A hozzárendelt MIS modul pedig a sebészetben, így az intézményükben is egyre nagyobb számú minimál invazív műtétek lumenes eszközeinek validált gépi tisztítására, fertőtlenítésére ad lehetőséget, az eddigi kézi tisztítással, fertőtlenítéssel szemben.

Az eszközfejlesztéssel egy időben megtörtént a sterilizáló légtechnikai felújítása és bútorzatának kicserélése. Az előírásoknak megfelelő bútorzat kialakításánál fontos feladat volt a raktárhelységek és a fertőtlenítés után kiérkező tálcák összeállításához, csomagolásához szükséges felület kialakítása. Így jelenleg a három mosóból - akár egyszerre - kiérkező anyagot tudunk párhuzamosan előkészíteni sterilizáláshoz.

A sterilizáló méretéhez, kategóriájához mérten szakmailag, technikailag és esztétikailag az ország elitjét képviseli.

Csomagoló

Mosogató

Raktár