Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Az Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulanciája hipnoterápiás csoportot indít a fájdalom kezelésére

A hosszú ideje fennálló vagy rendszeresen visszatérő mozgásszervi fájdalom jelentős terhet jelent az emberek számára. Ha tartósan élünk át fájdalmat, akkor annak hatása előbb-utóbb megjelenik az élet valamennyi terültén – folyamatosan leköti a figyelmünket, elvonja energiáinkat. Ilyenkor szomatikus változások is végbe mennek szervezetünkben, ugyanis a hosszantartó fájdalom megváltoztatja az idegrendszer működését, egyes idegpályák és agyterületek érzékenyebbé válhatnak, megváltozhat a teljes idegrendszer reakciókészsége.

Régen azt gondoltuk, hogy a fájdalom a sérülés helyén megjelenő ingerület, melynek az agy passzív befogadója. Mára a tudomány fejlődésének köszönhetően tudjuk, hogy a fájdalomérzet kialakulása egy hihetetlenül összetett folyamat. Bizonyított, hogy az idegrendszer számos ponton képes szabályozni az agyba jutó fájdalom-információ mennyiségét és feldolgozásának módját – ezt a tulajdonságot tudjuk felhasználni, amikor hipnózis segítségével gyógyulunk.
A klinikai hipnózis alkalmas arra, hogy megváltoztassuk az idegrendszer reakciómódjait, érzékenyítettségünket gyógyítsuk a fájdalom csökkentése érdekében. A Pszichológiai Ambulancia 8 alkalmas csoportos hipnoterápiás foglalkozást hirdet, mely TB alapon ingyenesen igénybe vehető.

Mit profitálhat a terápiából?

  • olyan módszereket tanulhat meg, amellyel fokozhatja a kényelem és komfort érzetét a mindennapokban;
  • megtanulhat másképp viszonyulni a fájdalomhoz, hogy az kevésbé befolyásolja az életét;
  • terveket készíthet egy aktívabb életvitelről, mely segít megerősödnie;
  • tanulhat módszereket, melyek hozzásegítik a nyugodt és pihentetőbb alváshoz.

A csoport kéthetente keddenként 9.00-12.00-ig tart, és várhatóan 2019 márciusában kezdődik. Jelentkezni az alábbi címre írott e-maillel tud: petra.bagdi@bhc.hu. Kérjük, hogy levelében írja meg röviden a problémáját, hogy miért szeretne a csoporton részt venni, valamint telefonos elérhetőségét. Jelentkezési határidő: 2018. március 8.

A csoportot a Magyar Hipnózis Egyesület képzésében végzett és résztvevő klinikusok tartják, szakmai felügyeletet az egyesület kiképző pszichoterapeutája biztosít.

Csoportvezetők:

Stoll Dániel Péter

Klinikai szakpszichológus,
Hipnoterapeuta

Bagdi Petra

Klinikai szakpszichológus
Hipnoterapeuta jelölt

További információk a hipnózis fájdalomcsökkentő felhasználásáról IDE KATTITNTVA.

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!