Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk egyetlen olyan közfinanszírozott kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát átfogja.

English

Mindfulness meditációs csoport indul krónikus fájdalommal élőknek

Az állandósult fájdalommal élőknek a legnagyobb szenvedést gyakran a fájdalom elleni küzdelem adja: megpróbálják minél inkább csökkenteni a fájdalommal kapcsolatos negatív érzéseket és gondolatokat, holott ez az állandó gyötrődés még inkább fokozza a fájdalmat. A kutatási eredményekből tudjuk, hogy akik képesek megváltoztatni a fájdalomhoz való viszonyulásaikat, hathatósan tudják javítani életminőségüket, életelégedettségüket.


A két módszer ötvözéséből álló MBCT programot a krónikus fájdalommal való hatékony megküzdésre fejlesztettek ki. Az egyik módszer a kognitív terápia, ami a fájdalommal kapcsolatos negatív gondolatok felismerését és átalakítását célozza, a másik a mindfulness, vagyis a tudatos jelenlét meditáció, ami a fájdalom aktív elfogadásához ad hatékony eszközöket.

Az MBCT tréning 8 alkalmas, heti rendszerességgel, 8-10 fős csoportban zajlik. Részét képezik különböző meditációs gyakorlatok és a krónikus fájdalomban megkerülhetetlen ismeretek elsajátítása. Fontos eleme és hatótényezője az otthoni gyakorlás és a házi feladatok elvégzése. A csoporton való részvételt térítésmentesen elérhető az OGK betegei számára.

Mit profitálhat a csoportból?

  • Megtanulhatja kezelni a fájdalom okozta kellemetlen érzéseket
  • Enyhítheti az átélt stressz és fájdalom intenzitását
  • Javíthatja a hangulatát, csökkentheti szorongását
  • Gazdagíthatja életét
Helyszín: Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulancia, Csoportszoba

Időpontok: 2019. februári kezdéssel péntekenként 10:00-12:00 között. A kezdés pontos időpontjáról a csoporttagokat a későbbiekben értesítjük.

Jelentkezés: Jelentkezni az alábbi címre írott e-maillel tud: petra.bagdi@bhc.hu. Levelébe kérjük írja le röviden betegségének történetét, a jelentkezésének szándékát, és a kezeléssel kapcsolatos elvárásait.  A jelentkezőkkel egy személyes konzultációs alkalomra időpontot egyeztetünk, melyet követően a jelentkezők telefonon kapnak értestést a csoportba való felvételről. A beszélgetésre kérjük hozzon háziorvosi beutalót! Jelentkezési határidő: 2019. január 31.

Csoportvezetők:

Bagdi Petra 
Klinikai szakpszichológus,
mindfulness oktató

Bolczár Szabolcs 
Klinikai szakpszichológus jelölt,
mindfulness oktató

Kapcsolódó témák