Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

AOSpine képzés Strasbourgban

12th AOSpine Advanced Level Live - Tissue Course - Complications Management in Spine Access Surgery

Strasbourg, France

06 Sep 2018 – 07 Sep 2018

Az AOSpine egyik legsikeresebb, immár tradicionálisan évente megrendezett képzése, a strasbourg-i műtéttechnikai kurzus, ahol élő, altatott sertéseken végzik a résztvevők a beavatkozásokat. A képzés, a high-tech, minden technikai igényt professzionális szinten kielégítő IRCAD központban zajlik, ahol évente 4500 sertés kerül műtőasztalra a különböző sebészi diszciplinák fejlődése, a betegbiztonság növelése érdekében.

Az AOSpine képzésének egyediségét és töretlen sikerét három tényező biztosítja, 1) a program az elülső és oldalsó feltárást igénylő gerincműtétek speciális komplikációinak megelőzésére és kezelésére fókuszál, 2) a résztvevők operálnak (két résztvevő/műtőasztal), 3) a nemzetközi szinten elismert gerincsebész instruktorok (egy instruktor/asztal) mellett a társdiszciplinák résztvevői oktatják a résztvevőket.

Ennek megfelelően idén is két turnusban, összesen 36 résztvevő képzése zajlott két nap alatt, 10 tagú nemzetközi gerincsebész instruktorcsapat és urológus, hasi sebész, érsebész és mellkassebész közreműködésével. A kurzus értékét külön emeli a nemzetközi közeg illetve az, hogy a speciális atmoszférában mind az instruktorok, mind a résztvevők között aktív kapcsolat, eszmecsere zajlik. Idén a képzésbe instruktorként került meghívásra Dr. Lazáry Áron, gerincsebész, Intézetünk igazgatóhelyettese. Dr. Lazáry szerint: "A képzés rendkívül hasznos, formátuma optimális, szervezettsége kiváló. Bár a kurzus a ritka intraoperatív komplikációk ellátására fókuszál, a több, mint 10 országból érkező résztvevők megfigyeléséből nyert személyes tapasztalatom az, hogy az gerincsebészeti technikák terén az OGK magas szintű, biztos alapoka nyújt az itt képződő fiatal orvosok számára. Ez mind a betegbiztonság, mind a terápiás eredményesség, mind az egyéni szakmai fejlődés szempontjából kulcsfontosságú."

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató