Magyar Ortopéd Társaság és a Magyar Traumatológus Társaság 2018. évi Kongresszusa

Győr, 2018. június 28-30.

Az Országos Gerincgyógyászati Központot Éltes Péter és Klemencsics István képviselte az alábbi előadásokkal:
3D technológiák a gerincsebészetben – AOSpine globális felmérés

Éltes Péter Endre1,2, Kiss László1,2, Eösze Zsolt1, Bartos Márton3, Varga Péter Pál1, Lazáry Áron1

1 Országos Gerincgyógyászati Központ, 2 Semmelweis Egyetem Doktori Iskola, 3 Do3D Innovations Kft.

3D nyomtatott anatómiai modellek alkalmazásának stratégiája a gerincsebészetben
Éltes Péter Endre1,2, Kiss László1,2, Bartos Márton3, György Magor Zoltán1, Leskó Vivien1,4, Jancsó Ádám1, Csákány Tibor1, Varga Péter Pál1, Lazáry Áron1

1 Országos Gerincgyógyászati Központ 2 Semmelweis Egyetem Doktori Iskola, 3 Do3D Innovations Kft., Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Egészségügyi mérnök szak

Intrasite vancomycin alkalmazásának lehetőségei sebfertőzési rizikócsökkentés céljából degeneratív thoracolumbális posterior fúzió és idiopathiás scoliosis műtéteket követően
Klemencsics István, Hoffer Zoltán, Lazáry Áron, Varga Péter Pál

A Zinner Nándor emlékére kiírt pályázat első díját Éltes Péter kapta, a 3D technológiák a gerincsebészetben – AOSpine globális felmérés című tudományos munkájáért. Klemencsics István Intrasite vancomycin alkalmazásának lehetőségei sebfertőzési rizikócsökkentés céljából degeneratív thoracolumbális posterior fúzió és idiopathiás scoliosis műtéteket követően című pályamunkájáért dicséretben részesült. Kollégáink az elismerésről szóló okleveleket  dr. Gunther Tibortól a Magyar Ortopéd Társaság főtitkárától és prof. dr. Szendrői Miklóstól a Magyar Ortopéd Társaság elnökétől vehették át.