Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Az Országos Gerincgyógyászati Központ Pszichológiai Ambulanciája hipnoterápiás csoportot indít a fájdalom kezelésére

A hosszú ideje fennálló vagy rendszeresen visszatérő mozgásszervi fájdalom jelentős terhet jelent az emberek számára. Ha tartósan élünk át fájdalmat, akkor annak hatása előbb-utóbb megjelenik az élet valamennyi terültén – folyamatosan leköti a figyelmünket, elvonja energiáinkat. Ilyenkor szomatikus változások is végbe mennek szervezetünkben, ugyanis a hosszantartó fájdalom megváltoztatja az idegrendszer működését, egyes idegpályák és agyterületek érzékenyebbé válhatnak, megváltozhat a teljes idegrendszer reakciókészsége.


Régen azt gondoltuk, hogy a fájdalom a sérülés helyén megjelenő ingerület, melynek az agy passzív befogadója. Mára a tudomány fejlődésének köszönhetően tudjuk, hogy a fájdalomérzet kialakulása egy hihetetlenül összetett folyamat. Bizonyított, hogy az idegrendszer számos ponton képes szabályozni az agyba jutó fájdalom-információ mennyiségét és feldolgozásának módját – ezt a tulajdonságot tudjuk felhasználni, amikor hipnózis segítségével gyógyulunk.

A klinikai hipnózis alkalmas arra, hogy megváltoztassuk az idegrendszer reakciómódjait, érzékenyítettségünket gyógyítsuk a fájdalom csökkentése érdekében. A Pszichológiai Ambulancia 8 alkalmas csoportos hipnoterápiás foglalkozást hirdet, mely TB alapon ingyenesen igénybe vehető.

Mit profitálhat a terápiából?

  • olyan módszereket tanulhat meg, amellyel fokozhatja a kényelem és komfort érzetét a mindennapokban;
  • megtanulhat másképp viszonyulni a fájdalomhoz, hogy az kevésbé befolyásolja az életét;
  • terveket készíthet egy aktívabb életvitelről, mely segít megerősödnie;
  • tanulhat módszereket, melyek hozzásegítik a nyugodt és pihentetőbb alváshoz.

 A csoport kéthetente keddenként 9.00-12.00-ig tart, és várhatóan 2018 őszén indul. Jelentkezni az alábbi címre írott e-maillel tud: pszichologiatitkarsag@bhc.hu Kérjük, hogy levelében írja meg röviden a problémáját, hogy miért szeretne a csoporton részt venni, valamint telefonos elérhetőségét.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 17.

A csoportot a Magyar Hipnózis Egyesület képzésében végzett és résztvevő klinikusok tartják, szakmai felügyeletet az egyesület kiképző pszichoterapeutája biztosít.

Csoportvezetők:

Stoll Dániel Péter
Klinikai szakpszichológus, Hipnoterapeuta

Bagdi Petra
Klinikai szakpszichológus, Hipnoterapeuta jelölt

További információk a hipnózis fájdalomcsökkentő felhasználásáról IDE KATTITNTVA.

Kapcsolódó témák

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató