Magyar Aneszteziológiai és Intenzív terápiás társaság 46. nemzeti kongresszusa

„Ünnepi alkalom a szakmában országos  konferencián előadóként szerepelni, ahol a terület elismert szaktekintélyei előtt tudjuk a munkánkat bemutatni.”

2018. május 24-26 között került megrendezésre Egerben a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív terápiás társaság 46. nemzeti kongresszusa, melyen  intézetünk dolgozói szép számmal vettek részt.

Meghívott előadóként Tóth Éva, Péntek Krisztina, Kindlinger Éva a Scoliosis műtétek speciális aneszteziológiai asszisztensi feladatairól tartottak előadást.

Az előadás során egy scoliosis műtét aneszteziólógiai asszisztensi munkafolyamatát mutatta be Tóth Éva és Péntek Krisztina párbeszéd formájában. A műtéti előkészítést, a műtét alatti neurológiai státusz folyamatos ellenőrzése mellett végzett aneszteziológiai munkát, illetve a műtét utáni  feladatokat ismertették előadásukban. A két előadó színes és érdekfeszítő előadása kiterjedt a betegség ismertetésére a műtét részletes bemutatására is, bemutatva az elért eredményt is.

A konferencia végén Csomós Ákos a MAITT elnöke „legjobb előadásként” értékelte a prezentációt. Előadóink felkérést kaptak az előadás ismételt bemutatására a december elején megrendezésre kerülő Szakmai Vándorgyűlésen és felkérést kaptak egy új prezentáció megtartására is.