Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Magyar Aneszteziológiai és Intenzív terápiás társaság 46. nemzeti kongresszusa

„Ünnepi alkalom a szakmában országos  konferencián előadóként szerepelni, ahol a terület elismert szaktekintélyei előtt tudjuk a munkánkat bemutatni.”

2018. május 24-26 között került megrendezésre Egerben a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív terápiás társaság 46. nemzeti kongresszusa, melyen  intézetünk dolgozói szép számmal vettek részt.

Meghívott előadóként Tóth Éva, Péntek Krisztina, Kindlinger Éva a Scoliosis műtétek speciális aneszteziológiai asszisztensi feladatairól tartottak előadást.

Az előadás során egy scoliosis műtét aneszteziólógiai asszisztensi munkafolyamatát mutatta be Tóth Éva és Péntek Krisztina párbeszéd formájában. A műtéti előkészítést, a műtét alatti neurológiai státusz folyamatos ellenőrzése mellett végzett aneszteziológiai munkát, illetve a műtét utáni  feladatokat ismertették előadásukban. A két előadó színes és érdekfeszítő előadása kiterjedt a betegség ismertetésére a műtét részletes bemutatására is, bemutatva az elért eredményt is.
 
A konferencia végén Csomós Ákos a MAITT elnöke „legjobb előadásként” értékelte a prezentációt. Előadóink felkérést kaptak az előadás ismételt bemutatására a december elején megrendezésre kerülő Szakmai Vándorgyűlésen és felkérést kaptak egy új prezentáció megtartására is.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató