Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Intézetünk továbbra is a nemzetközi gerincsebészeti közösség megbecsült tagja

Az Országos Gerincgyógyászati Központ az itt folyó magas szintű szakmai munka elismeréseképpen újabb két évre elnyerte az AOSpine Europe vezetősége által kiállított AOSpine Center tanúsítványt, amely 2021. március 31-ig érvényes.

Az AOSpine a gerincsebészek nemzetközi közössége, amely azzal a céllal alakult, hogy tagjai ismertessék a gerincsebészetben elért legfrissebb tudományos eredményeket, ez által pedig elősegítsék a gerincgyógyászat fejlődését világszerte. A neves gerincsebészeti szervezet jelenleg 6 000 tagot és további 23 000 sebészt, kutatót és gerincgyógyász szakembert tömörít magába.

Az AOSpine nemzetközi hálózatán keresztül támogatja a különböző országokban dolgozó gerincgyógyászokat, oly módon, hogy magas minőségi szolgáltatást nyújtó gerincközpontokat tömörít közösségbe, amelyek a társaság által elfogadott oktatási és gyógyítási sztenderdek alapján működnek. Ezeket az intézeteket nevezik AOSpine Centernek. A tanúsítvánnyal rendelkező intézetek fogadják a szervezet tagjait, részt vesznek nemzetközi kutatásokban és a gerincgyógyászok következő generációjának oktatásában is.

A tanúsítvány kiérdemléséhez nagy mértékben hozzájárult, hogy az Országos Gerincgyógyászati Központ évek óta lehetőséget biztosít az AOSpine sebészeinek képzésére, ezáltal pedig elősegíti a gerincsebészeti oktatást a nemzetközi szervezet keretein belül.

Kapcsolódó linkek

http://ogk.hu/intezetunkrol/sajto/sajtokozlemenyek/2016/hirek/20160318-aospine/
http://ogk.hu/intezetunkrol/sajto/sajtokozlemenyek/2018/20180118-lazary-ao-tumor-vezetoseg/
http://ogk.hu/intezetunkrol/sajto/sajtokozlemenyek/2018/20180227-tiszteletbeli-tagsag/

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató