Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

TDK különdíj

A Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) egy 25 éves múltra visszatekintő rendezvény Marosvásárhelyen, melyet évi rendszerességgel szervez meg a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség és a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem. A konferencia egyedüli rendezvény az erdélyi orvosképzésben, ahol a hallgatók anyanyelvükön, magyarul mutathatják be tudományos munkáikat, és mérhetik össze kutatásaik eredményeit.

Bereczky Ferenc a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar ötödéves hallgatója a Marosvásárhelyi 25. Tudományos Diákköri Konferencián, különdíjban részesült Ortopédia-Traumatológia szekcióban. A bemutatott tudományos munka címe: „A neuroforamen háromdimenziós geometriájának a változása perkután cement diszkoplasztika hatására”. Bereczky Ferenc a tudományos munkáját az intézetünk K+F részlegén belül működő In Silico Biomechanikai labor keretein belül végezte dr. Éltes Péter és dr. Kiss László témavezetése mellett.

Az elért sikerhez ezúton is gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk!

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató