Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Amerikai egyetemisták látogatása

A Danish Institute for Study Abroad program keretében tizedik alkalommal érkeztek hozzánk egyetemisták, az Egyesült Államok különböző orvosi fakultásairól. Alkalmanként 30 diák és két vezetőjük (korábbi évek diákjai) érkezik az egy hetes programra, amely során bécsi és budapesti egészségügyi intézményeket látogatnak meg.


A hallgatók először előadás keretében betekintést nyertek intézetünk komplex privát és fekvőbeteg tevékenységébe. A bemutatkozó előadást, Kecskés Rita PR munkatárs tartotta és dr. Jakab Gábor moderálta. Ezt követően megismerték intézetünk Pszichológiai Ambulanciájának munkáját Bolczár Szabolcs előadásában, majd megtekintették a Budai Egészségközpont és az Országos Gerincgyógyászati Központ járóbeteg facilitását, intézetünk radiológiai eszközeit, az Intenzív Terápiás Osztályt és több kórtermet.

Az intézetlátogatás utolsó programja esetismertetések és az esetek kapcsán a felmerülő kérdések megbeszélése volt, dr. Jakab Gábor szakmai vezetésével.

Minden alkalommal öröm látni a diákok lelkes érdeklődését és nyitottságát!

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató