Tiszteletbeli tagság

Az AOSpine szervezetének csúcsát jelentő Tumor Knowledge Forum a világban zajló gerincdaganat sebészeti, kutatási és tudományos tevékenységének fő szervezője, létrehozása óta vezető nemzetközi szervezete. A Tumor Knowledge Forumot irányító vezetőség (Steering Committee) hat alapító tagja között volt az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója, Dr. Varga Péter Pál, aki a közelmúltban lemondott a vezetőségi pozícióról.

Az AOSpine vezetősége levélben köszönte meg Dr. Varga Péter Pál munkáját, és az AOSPine Tumor Knowledge Forum szervezet tiszteletbeli tagjává választották. A szervezet 2011-es Davosi megalakulása óta kilenc tanulmány, több mint 150 publikáció, cikkek, könyv fejezetek és konferencia előadások jelentek meg. Mindezek mellett a szervezet nemzetközi hálózatot épített fel a gerincgyógyászat daganatsebészeti területén, amely a multicentrikus kutatások eredményeit elérhetővé tette az AOSpine közösség számára, hogy ezáltal is segítse a betegellátást a világ minden területén.

AOSpine levél