Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

A Magyar Gerincgyógyászati Társaság Tiszteletbeli Tagja: Claudio Lamartina

A Magyar Gerincgyógyászati Társaság, 2017-ben "Tiszteletbeli Tag" címet adományozott Claudio Lamartina, milánói gerincsebész professzornak, akinek tudományos életrajza az alábbiakban olvasható.

Szakmai tapasztalat:

 • Ortopéd sebész, a milánói I.R.C.C.S Istituto Ortopedico Galeazzi Intézet GSpine4 részlegének igazgatója
 • Az ortopédia és a traumatológia professzora – Milánói Egyetem
 • Az AOSpine Referencia Központjának igazgatója az európai régióban
 • Az ortopédia professzora – Torinói Egyetem
 • Az AOSpine Európai és Afrikai Igazgatóságának korábbi elnöke
 • A European Spine Journal helyettes szerkesztője

Végzettség: Általános orvosi és sebészeti diploma, Palermói Egyetem

Szakmai továbbképzések:

Aneszteziológia és Intenzív Terápia szakképesítés – Milánói Egyetem

Ortopédiai és Traumatológiai Szakképesítés – Milánói Egyetem

Életpálya:

Claudio Lamartina 1949. november 25.-én született Marsalában, az általános iskolát és a gimnáziumot Palermóban végezte el. 1974-ben szerzett általános sebészeti szakvizsgát 110/110 cum laude eredménnyel. Tanulmányai során „Albanese” kitüntetésben részesült a Palermói Egyetemen. 1977-ben aneszteziológusi, 1980-ban ortopédia és traumatológia szakvizsgát szerzett. 1975-től a milánói I.R.C.C.S Galeazzi Ortopéd Intézetben dolgozik, ahol 2000-től a Gerincsebészeti Részleg vezetését látta el. 2003 óta a Milánói Egyetem Ortopédia és Traumatológia tanszékének professzora, és vezetője az AOSpine európai régiójához tartozó sebészeti Referencia Központnak. (www.aospine.org). Vendég sebészként dolgozott a líbiai Tripoliban, az Askar Ali Omar AL SBEA kórházban.

Gyakorlati tudását a legnevesebb olaszországi és külföldi gerincsebészeti központoknál történő látogatásokkal csiszolta tovább. Évente több mint 200 gerinc operációt hajt végre, melyek körébe beletartoznak a cervicális és lumbális porckorong műtétek, törések, fertőzések, gerinc tumorok, scoliosis, spondylolisthesis, kyphosis és a revíziós műtétek.

Szakmai társasági tagság, szerkesztői tevékenység:

 • AOSpine member
 • Italian Society of Spine Surgery (G.I.S) member
 • National American Spine Society (NASS) member
 • Reviewer of The Spine Journal and Global Spine Journal
 • Past counsellor of Italian Society of Spine Surgery (G. I. S.)
 • Past member of AOSpine European Board
 • Italian Society of Orthopaedics and Traumatology (S.I.O.T.) member
 • Spine Society of Europe member
 • Deputy Editor of European Spine Journal
 • Scientific Board Member in MEM Media Foundation
 • Past AOSpine Italian Council Chairman
 • Past chairman of the Symposia Committee of Spine Society of Europe

Korábban betöltötte a G.I.S. Italian Society of Spine Surgery tanácsadói, és az Italian Chapter AOSpine elnöki pozícióját. Számos tudományos konferencián vett részt előadóként és moderátorként hazájában és külföldön. Számos gerincsebészeti kurzuson és kongresszuson levezető elnökként vett részt. 

Több mint 90 tudományos közlemény publikálása köthető a nevéhez olasz és nemzetközi szaklapokban, továbbá ő írta a Spondylolisthesis-ról szóló fejezetet az AOSpine Manual-ba (Thieme Verlag, New York 2006). Ezen kívül ő a szerzője a Serdülőkori Idiopátiás Scoliosis Szegmentális Korrekciója című, AOSpine keretein belül megjelent DVD kiadványnak (DVD Segmental correction of Adolescent Idiopathic Scoliosis Surgery Videos of AOSpine), továbbá 14, műtéti technikákat bemutató OOT (Open Operating Theatre) videó is a nevéhez kötődik.

Beszélt nyelvek: olasz, angol

Szeretettel gratulálunk Professzor Úrnak a Magyar Gerincgyógyászati Társaság által adományozott „Tiszteletbeli Tag” címhez!

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató