Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Megjelent a Gerincgyógyászati Szemle VII. száma!

Örömmel számolunk be róla, hogy az Országos Gerincgyógyászati Központ és a Magyar Gerincgyógyászati Társaság immáron hetedik alkalommal jelentette meg szakkiadványát, a Gerincgyógyászati Szemlét.

A 2017. novemberi lapszám a BMBSpine konerenciára készült el, első alkalommal magyar és angol nyelven. Az évente megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia kiemelt célja a gerinc-onkológia aktuális kérdéseinek áttekintése, fórumot adva innovatív technikáknak, nyílt és gyakran konfrontatív vélemények közös értékelésének.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársainak cikkei mellett a Pécsi Tudományegyetem tanárának dr. Schwarz Attilának és az  NRZ Rosenhügel Neurologisches Rehabilitationszentrum gyógytornászának, Magyar Orsolyának a cikke is megjelent.  

Szakorvosaink többek között gerincdaganat sebészettel, gerincsebészeti esetismertetéssel, a gerincműtétet követő sebfertőzés megelőzéséről írtak. Érdekes cikkeket olvashatunk a pajzsmirigy hormonok csontanyagcserében betöltött szerepéről és a D-vitamin receptor gén és a porckorong degeneráció kialakulásának kapcsolatáról.  

Jövőbemutató írás jelent meg a gerincgyógyászati In Silico Biomechanikai vizsgálatokról.

Bemutatásra került a STarT-H kérdőív mely hatékony segítséget nyújt a derékfájdalomban szenvedő betegek prognosztikai csoportokba történő besorolásához.

Mindezeken túl a Gerincgyógyászati Szemle VII. számában a pszichológia és a betegtájékoztatás témaköréhez kapcsolódó szakmai cikkeket is olvashatnak az érdeklődők.

Az alábbi linkre kattintva teljes terjedelmében letöltheti a kiadványt.

Gerincgyógyászati Szemle VII. száma
Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!