Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Gerincgyógyászat napjainkban továbbképzés beszámoló

2017. szeptember 30-án a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban orvosoknak, fogorvosoknak, klinikai szakpszichológusoknak tartottak akkreditációs továbbképzést az Országos Gerincgyógyászati Központ orvosai.

 

A Gerincgyógyászat napjainkban című kreditpont gyűjtő továbbképzésen Dr. Varga Péter Pál Ph.D. főigazgató, Dr. Lazáry Áron Ph.D. tudományos igazgató, Dr. Ferenc Mária főorvos, Dr. Szöllősi Balázs főorvos, Dr. Szővérfi Zsolt kutatóorvos és Fehér Katalin vezető gyógytornász tartottak előadást szeptember utolsó szombatján.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ és a Budai Egészségközpont munkatársainak előadásai felhívták a figyelmet a komplex gerincgyógyászat jelentőségére, illetve átfogó képet adtak a gerincsebészeti beavatkozások irányelveiről, valamint a nem műtéti kezelési elvekről egyaránt. Az Országos Gerincgyógyászati Központ orvosai külön előadásokban beszéltek az időskori gerinc deformitásról és az időskori degeneratív nyaki gerincbetegségek sebészeti kezeléséről. Emellett szó esett a csigolya kompressziók diagnosztikus és terápiás irányelveiről, illetve a keresztcsont oszteoporotikus eredetű stressz törésről szóló ismeretanyaggal is megismerkedhettek a résztvevők a Gerincgyógyászat napjainkban című továbbképzésen. Ezen kívül a közel 300 fős hallgatóság a preoperatív fizioterápiás állapotfelmérés  és a posztoperatív, gerincműtétek utáni gyógytorna rehabilitációról is meghallgathatott egy érdekes előadást.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ munkatársainak előadásai:

A komplex gerincgyógyászat jelentősége
Dr. Varga Péter Pál Ph.D., az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója

Radikulopatiát okozó ágyéki porckorongsérv „evidence based” nem műtéti kezelési elvei
Dr. Ferenc Mária, az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosa

Gerincsebészeti beavatkozások irányelvei a degeneratív gerincbetegségekben
Dr. Varga Péter Pál Ph.D., az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója

Preoperatív fizioterápiás állapotfelmérés  és a posztoperatív rehabilitáció gerincműtétek után
Fehér Katalin, az Országos Gerincgyógyászati Központ vezető gyógytornásza

Degeneratív nyaki gerincbetegségek sebészeti kezelése idős korban
Dr. Szöllősi Balázs, az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosa

Időskori gerinc deformitás
Dr. Szővérfi Zsolt, az Országos Gerincgyógyászati Központ kutatóorvosa

Csigolya kompressziók diagnosztikus és terápiás irányelvei
Dr. Lazáry Áron Ph.D., az Országos Gerincgyógyászati Központ tudományos igazgatója

A keresztcsont oszteoporotikus eredetű stressz törése
Dr. Ferenc Mária, az Országos Gerincgyógyászati Központ főorvosa

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató