Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Modern sebkezelés és negatív nyomásterápia

A negatív nyomás terápia (NPWT, Negative Pressure Wound Therapy) használata a modern sebkezelésben egyre szélesebb körben elterjedt. Egy napjainkban is rohamosan fejlődő, rendkívül ígéretesnek bizonyuló és jó eredményeket hozó technika.

2017. szeptember 18 - 20. között Észak-Írország fővárosában, Belfastban első alkalommal került megrendezésre a Journal of Wound Care és Vivano közös szervezésében egy olyan konferencia, ahol a világ minden tájáról érkező, többek között általános és mozgásszervi sebészettel foglalkozó orvosok, szakdolgozók számolhattak be saját eredményeikről és oszthatták meg egymással a modern sebkezeléssel és negatív nyomás terápiával szerzett tapasztalataikat (http://linkforwoundhealing.info/).

Magyarországról három előadást válogattak be a kongresszus előadásai közé. Közöttük volt az Országos Gerincgyógyászati Központ képviseletében Dr. Klemencsics István kollégánk is, akinek előadását a legjobb hat, negatív nyomás terápiával kapcsolatos előadás közé is beválasztotta a szervezőbizottság. Előadása során beszámolt az Intézetünkben zajló magas színvonalú és jó eredményeket hozó negatív nyomású sebkezelésről. Előadása különlegességnek számított a kongresszusi témák között, mivel a gerincsebészeti-idegsebészeti spektrumban egyedüliként mutatta be a negatív nyomás terápiával szerzett 3 évet felölelő tapasztalatainkat.

Látogatási tilalom

Tisztelt látogatók!

A közegészségügyi-járványügyi helyzetre való tekintettel 2020. szeptember 3-tól az Országos Gerincgyógyászati Központ fekvőbeteg osztályain
LÁTOGATÁSI TILALOM LÉPETT ÉLETBE!

A látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Megértésüket köszönjük!