Az Országos Gerincgyógyászati Központ hazánk egyetlen olyan közfinanszírozott kórháza, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének teljes spektrumát átfogja.

English

Megjelent a Gerincgyógyászati Szemle VI. száma!

Örömmel számolunk be róla, hogy az Országos Gerincgyógyászati Központ és a Magyar Gerincgyógyászati Társaság immáron hatodik alkalommal jelentette meg szakkiadványát, a Gerincgyógyászati Szemlét.

2017. júliusi lapszámunkban az Országos Gerincgyógyászati Központ számos munkatársa készített a gerincgyógyászat legújabb vívmányairól szóló, magyar nyelvű, szakmai publikációt. Szakorvosaink többek között a nyaki eredetű szédülés/szédülékenység, valamint a 3D modellezés és nyomtatás témaköreit járták körbe. Emellett a legfontosabb, nemzetközi szinten is elismert gerincgyógyászati társaságok konferenciáiról is olvashatnak érdekes beszámoló anyagokat az érdeklődők.

A Gerincgyógyászati Szemle VI. számában a gerincgyógyászat mellett az idegsebészet és a pszichológiai témaköréhez kapcsolódóan is jelennek meg újdonságértékkel bíró szakmai anyagok. A lapszámban többek között a súlyfürdő kezelések hatékonyságával, a balneológiai kezelések idegsebészeti kórképek esetén való alkalmazhatóságával, valamint a gerincbetegek orvosi beavatkozásra való pszichológiai felkészítésével kapcsolatban is találhatóak publikációk.

Az alábbi linkre kattintva teljes terjedelmében letöltheti a kiadványt.

Gerincgyógyászati Szemle 6. száma