Horizon 2020 projekt

1,5 millió EUR költségvetésű Marie-Curie projekt konzorciális szerződését írtuk alá, az Európai Bizottság pozitív döntését követően. Az Európai Uniós Horizon2020 (H2020) pályázati projekt célja a jövő mozgásszervi biomérnökeinek nemzetközi képzése.

A projekt keretén belül két európai egyetem (The University of Sheffield és Università di Bologna) toboroz biomérnök PhD hallgatókat, akik tudományos projektjeiket ipari és klinikai partnerekkel közösen valósítják meg a képzési idő alatt.

A nemzetközi hálózat központi elemeként szerepel az Országos Gerincgyógyászati Központ, ahol a gerincsebészeti témájú kutatási projektek lelnek klinikai bázisra. A projektben a Kutatás-Fejlesztési részlegbe integrálva vesznek majd részt a külföldi biomérnökök.