Az Országos Gerincgyógyászati Központ olyan közfinanszírozott intézmény, amely a gerincbetegségek diagnosztikájának és kezelésének szinte teljes spektrumát átfogja.

English

Horizon 2020 projekt

1,5 millió EUR költségvetésű Marie-Curie projekt konzorciális szerződését írtuk alá, az Európai Bizottság pozitív döntését követően. Az Európai Uniós Horizon2020 (H2020) pályázati projekt célja a jövő mozgásszervi biomérnökeinek nemzetközi képzése.

A projekt keretén belül két európai egyetem (The University of Sheffield és Università di Bologna) toboroz biomérnök PhD hallgatókat, akik tudományos projektjeiket ipari és klinikai partnerekkel közösen valósítják meg a képzési idő alatt.

A nemzetközi hálózat központi elemeként szerepel az Országos Gerincgyógyászati Központ, ahol a gerincsebészeti témájú kutatási projektek lelnek klinikai bázisra. A projektben a Kutatás-Fejlesztési részlegbe integrálva vesznek majd részt a külföldi biomérnökök.

Nem akut járó- és fekvőbeteg ellátás szüneteltetése

Tisztelt Látogató!


A kialakult járványügyi helyzetben a kormány illetékes szerveinek rendeletei alapján a Budai Egészségközpont (BEK Kft.) beszűnteti nem akut járó- és fekvőbeteg ellátását. Ez utóbbi elsősorban az Országos Gerincgyógyászati Központ műtéti tevékenységére vonatkozik: mától csak akut gerincsebészeti ellátásra szoruló beteget fogad az intézet, háziorvosi vagy szakrendelői szakorvosi megkeresés alapján. Arra kérjük tisztelt Betegeinket, hogy ne jelentkezzenek a továbbiakban időpont kérésére, mert azt csak a beutaló orvos számára tesszük lehetővé.      

Folyamatban levő gyógykezelésekkel kapcsolatban a diszpécserszolgálat a kezelőorvosok útmutatásai alapján pácienseinket folyamatosan tájékoztatja. Javasoljuk, hogy kérdések esetén intézetünk email-címére eljuttatott levéllel keressék kezelőorvosukat.      

Ez a rendelkezés a járványügyi helyzet enyhülésével, a központi rendelkezések alapján fog változni.      


Tisztelettel,


Dr. Varga Péter Pál
alapító főigazgató